7 начина да пречистите дома си от лоша енергия

Придайте на жилището си свеж аромат на лимон 

12.05.2024г. / 08 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Думата „дом“ навярно ви навява асоциации със семеен уют, топлина и позитивни емоции. Но ако напоследък се усещате прекалено изнервени, често се карате със семейството си или пък просто не се чувствате добре у дома, това може да е сигнал, че жилището ви е обект на негативно влияние. Как можете да промените това?

Ето и няколко трика, които ще ви помогнат да премахнете лошата енергия от мястото, на което живеете:

Използвайте морска сол

Солта има качеството да абсорбира отрицателната енергия от къщата. Когато миете пода, добавете морска сол към водата (избягвайте обаче да правите това в четвъртък). Съхраняването на морска сол в стъклена купа ще държи негативността далеч от дома. Ако вашата баня има дефекти или пък започва да се руши, тогава солта ще ви помогне да смекчите отрицателните резултати. Измиването на входа с вода, в която е разтворена каменна сол, пречи на негативността. Изпробвайте този лесен съвет, за да премахнете отрицателната енергия от дома. Ако някой от семейството ви пък не е добре, дръжте щипка сол в дланта си и я преместете над главата на човека три пъти. Това ще отслаби действието на „лошите очи“ (може да се направи в продължение на два-три дни). Изхвърляйте солта всеки път, когато я движите около главата.

Свързани статии

Отглеждайте домашни растения, които абсорбират отрицателна енергия 

Растенията абсорбират токсините от въздуха, помагат за филтрирането на отрицателната енергия и насърчават положителната енергия, спокойствието и късмета. Дръжте растението тулси (свещен босилек) на север или североизток, тъй като то може да прогони всички негативни енергии и да създаде добри вибрации. Бамбукът на щастието носи късмет не само в здравето но и в любовния живот. Алое вера устоява на лош късмет и отрицателна енергия и е известно, че пречиства въздуха. Жасминът пък привлича прогресивна енергия и помага за подхранване на взаимоотношенията. Дървото на парите, мирна лилия и паяково растение носят добра енергия, късмет и прогонват неблагоприятните вибрации.

Изгорете градински чай, тамян или камфор

Градински чай е ароматно растение, което се използва както за медицина, така и за храна под формата на добавка или чай. Изгорете листа от него и оставете дима да пречисти въздуха в дома ви. Отворете прозорец, преди да започнете да изгаряте салвията, за да оставите дима да излезе. Според фъншуй, градинският чай помага за премахване на негативните енергии от дома. Можете да използвате и лампи или дифузери, в които сте поставили камфор, тъй като те са ефективни за изчистване на мястото от негативни сили.

Запалването на камфор, особено вечерта у дома, е чудесен начин за подобряване на положителната енергия. Сандаловото дърво и лавандулата пък имат удивителни лечебни сили за неутрализиране на лошите вибрации. В индийската култура изгарянето на ароматни пръчици е обичайна практика за привличане на положителни енергии и предотвратяване на отрицателната енергия, присъстваща в къщата. Ароматният дим спомага за създаването на приятна атмосфера и е неразделна част от духовната и медитативна практика от векове.

Свързани статии

Обезопасете входа на къщата, за да привлечете положителна енергия 

Входът на дома е точката, откъдето положителните енергии влизат в него. Вратата и прозорците на вашето жилище служат като вход за тези енергии. Ето защо е важно да поддържате тези места пречистени и да осигурите отстраняване на отрицателната енергия, като проектирате пространството по правилния начин. Почистете дръжките на вратите и прозорците със смес от лимонов сок, сол, оцет и вода. След като сте готови, дръжте морска сол покрай входа и я покрийте с изтривалка, така че да не се вижда. Това предпазва негативната енергия от навлизане в дома ви.

Използвайте звук, за да премахнете отрицателната енергия 

Звукът движи енергията и има силата да превръща отрицателната енергия в положителна. Музиката на звънтящите вятърни камбанки помага за прекъсване на модела на отрицателна енергия и насърчава потока на здравословна енергия. Тибетските пеещи купи са друг начин да балансирате енергията в дома си. Лесно средство за изчистване на всяка застояла или отрицателна енергия в дома ви е да звъните с ръчен звънец. Най-добрият начин да разсеете негативната енергия в дома е да пеете или слушате мантри. Използвайте звукът на камбанки в къщата – „позвънете“ във всеки ъгъл на дома, по стаите и около вратата. Благоприятният звук на камбана или вятърни камбанки ще предотвратят навлизането на лошите енергии.

Свързани статии

Дръжте у дома паунови пера 

Паунът се смята за благородна птица – вярва се, че перата му абсорбират негативната енергия. Според редица индийски учители, държането на паунови пера в къщата премахва всички видове негативна енергия и възпрепятства лошите сили да влязат в къщата.

Придайте на цялото пространство свеж аромат на лимон 

Има причина толкова много почистващи продукти да са с аромат на лимон. Ароматът на лимон е естествено ободряващ и озаряващ. Ето няколко неочаквани начина да го използвате у дома: сварете лимоновите кори във вода и оставете парата да ухае във вашето пространство; оставете малки чинии, пълни с резенчета пресен лимон в дома си; поставете етерични масла от лимон във вашия дифузер или аромалампа.

Свързани статии

Коментирай
4 rate up comment 2 rate down comment
Петя ( преди 1 месец )
Не учете хората на суеверия,учете ги на Православна вяра в Господ Иисус Христос,който единствен спасява човек от всяко зло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар