4 идеи за декорация на белите стени в дома

Как да украсите празните стени

30.05.2024г. / 11 06ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Във всеки дом има поне една стая с големи бели стени, които се чудим как да декорираме. Може би ще ви помогнем с няколко идеи.

1. Цветен акцент

Ако белите стени се намират в спалнята ви и искате ги направите по-интересни, бихте могли да изберете една или две от тях, които да са с акцент. Например да сложите цветен тапет или с някаква щампа, която да прави контраст с останалите стени. 

Свързани статии

2. Огледала

Благодарение на огледалата стаята би могла да изглежда доста по-голяма, отколкото е. Огледалата вкарват повече светлина в стаята и могат да я направят оптично да изглежда по-просторна и светла. А и е един доста бюджетен вариант, ако не искате да харчите много средства.

3. Изкуство

Картина, музикален инструмент, голям колаж със семейни снимки или пък портрет на вас или ваши близки е чудесен вариант за декорация.

Свързани статии

4. Персонално послание

Това е вашият дом и тук важат вашите правила. Когато го декорирате, придържайте се към вашето усещане и желание, а не мислете дали ще се хареса на някой друг. Вие живеете в този дом и как се чувствате между тези стени е водещото. Ако имате нужда от някакво напомняне, нещо, което да ви мотивира, когато престъпите прага, може да декорирате с някаква интересна мисъл или цитат.

Може да е като картина или пък като голям надпис, рисунка или лепенка. В интернет изобилства от подобни елементи за декорация. Тук можете да видите предложения с мъдри и вдъхновяващи цитати.

Свързани статии