Салата с круши, орехи и сирене. Снимка: istock
Ако следвате естествения ритъм на тялото си, ще установите, че през лятото нямате нужда от тежки и прекалено питателни храни. Ето защо в следващите редове ще ви предложим няколко леки ястия, които са полезни, нискокалорични и засищащи. Кои са те?
Добавете зехтина в подходящ тиган или голяма тенджера на среден огън и запържете лука, морковите и целината за 3-4 минути или докато лукът стане полупрозрачен. Разбъркайте чесъна, джинджифила, кимиона, куркумата, мащерката и гответе още минута-две. След това добавете бульона, пилето и нарязаните сладки картофи. Оставете да къкри на средно силен огън с капак за 20-25 минути, за да се сготви напълно месото. Извадете свареното пиле от тенджерата и го наситнете с 2 вилици върху дъска за рязане. Добавете месото обратно в тенджерата и сложете нахута, зелето и кокосовото мляко. Оставете да къкри още няколко минути, за да се затопли нахутът. Овкусете и подправете със сол и черен пипер.
Сложете зехтина, заедно с нарязаните на кубчета моркови и лук в голям съд на средно висока температура. Запържете, докато лукът стане прозрачен. Разбъркайте чесъна и гответе още 1 минута. Междувременно добавете консервираните домати в голяма купа и ги намачкайте на ръка. Добавете ги в тенджерата, заедно с бульона, нахута и босилека. Задушете и тогава добавете хляба. Задушете докато хлябът омекне. Добавете ½ от супата в блендер и пюрирайте до гладкост. Разбъркайте обратно, заедно с останалата част от супата. Сервирайте с пармезан, зехтин и още листа пресен босилек.
Измийте вашата рукола, ако е необходимо. Нарежете и добавете всичките си съставки за салата в голяма купа. Разбъркайте и сервирайте.
Да ви е сладко!