Опитайте салата от нахут и авокадо. Снимка: istock
Тънката талия е мечта на много дами. И ако и вие сте сред тях, в следващите редове ще ви споделим няколко вкусни ястия, които ще ви помогнат да намалите обиколките си. Ето ги и тях:
За приготвяне на рибата: комбинирайте чилито (или лютия пипер), заедно със сока от лайм, зехтина, кимиона, лука на прах, чесъна на прах, солта и черния пипер в малка купа. Натрийте рибата с получената смес. Оставете да престои 20-30 минути, за да поеме вкуса. За да приготвите зелевата салата: комбинирайте заквасената сметана, майонезата и другите съставки в средно голяма купа; разбъркайте до гладка и кремообразна смес. Добавете зелето и разбъркайте, за да се комбинират. Охладете. Загрейте предварително скарата (или грил тигана) до средно висока степен. Изпечете рибата на скара (докато се сготви за около 3 до 5 минути от всяка страна) и накъсайте с вилица. Прехвърлете рибата в чиния. Сервирайте такосите, като подредите във всеки от тях рибата и зелевата салата.
Време за подготовка: 20 мин
Време за готвене: 30 мин
Общо време: 50 мин
Порции: 6 порции (по 2 такос всяка)
Загрейте олио в голям тиган на средно висока температура. Добавете лука, чушката и тиквичките и подправките; гответе, като разбърквате често, докато зеленчуците започнат да покафеняват (5 до 6 минути). Добавете нахута, задушете соса и бульона и оставете да къкри, като разбърквате. Намалете топлината до средно ниска и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат (4 до 6 минути). Добавете и разбъркайте спанака точно преди сервиране. Сервирайте върху ориза.
Време за подготовка: 20 мин
Общо време: 20 мин
Порции: 4
Смесете оцета, горчицата, шалота, солта и черния пипер в голяма купа. Разбийте със зехтина, докато се смесят. Добавете зелената салата, артишока, нахута и авокадото. Настържете яйцата. Разбъркайте внимателно, за да се комбинират съставките.
Време за подготовка: 20 мин
Общо време: 20 мин
Порции: 4
Да ви е сладко!