3 рецепти за плосък корем

Използвайте разнообразни подправки

20.07.2024г. / 13 00ч.
Мария Василева
Опитайте салата от нахут и авокадо. Снимка: istock

Опитайте салата от нахут и авокадо. Снимка: istock

Тънката талия е мечта на много дами. И ако и вие сте сред тях, в следващите редове ще ви споделим няколко вкусни ястия, които ще ви помогнат да намалите обиколките си. Ето ги и тях:

Тако с грилована риба

Необходими продукти:

  • 900 г риба Махи-махи или тихоокеанска камбала (нарязана на 4 части)
  • 4 с. л. чили (или лют пипер)
  • 2 с. л. сок от лайм 
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин 
  • 1 ч. л. смлян кимион 
  • 1 ч. л. лук на прах 
  • 1 ч. л. чесън на прах 
  • 1 ч. л. сол 
  • ½ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер 

За зелева салата:

  • ¼ чаша нискомаслена заквасена сметана
  • ¼ чаша нискомаслена майонеза 
  • 2 с. л. нарязан пресен кориандър 
  • 1 ч. л. кора от лайм 
  • 2 с. л. сок от лайм 
  • 1 ч. л. захар 
  • щипка сол 
  • прясно смлян черен пипер 
  • 3 ч. ч. ситно настъргано червено (или обикновено зеле) 
  • 12 царевични тортили, затоплени 

За приготвяне на рибата: комбинирайте чилито (или лютия пипер), заедно със сока от лайм, зехтина, кимиона, лука на прах, чесъна на прах, солта и черния пипер в малка купа. Натрийте рибата с получената смес. Оставете да престои 20-30 минути, за да поеме вкуса. За да приготвите зелевата салата: комбинирайте заквасената сметана, майонезата и другите съставки в средно голяма купа; разбъркайте до гладка и кремообразна смес. Добавете зелето и разбъркайте, за да се комбинират. Охладете. Загрейте предварително скарата (или грил тигана) до средно висока степен. Изпечете рибата на скара (докато се сготви за около 3 до 5 минути от всяка страна) и накъсайте с вилица. Прехвърлете рибата в чиния. Сервирайте такосите, като подредите във всеки от тях рибата и зелевата салата.

Време за подготовка: 20 мин 
Време за готвене: 30 мин 
Общо време: 50 мин 
Порции: 6 порции (по 2 такос всяка) 

Свързани статии

Веган къри с кокос и нахут 

Необходими съставки:

  • 2 с. л. олио от авокадо или рапично олио 
  • 1 ч. ч. нарязан лук 
  • 1 ч. ч. нарязана на кубчета чушка 
  • 1 средно голяма тиквичка, разполовена и нарязана 
  • 1 малка консерва нахут, отцеден и изплакнат 
  • 1 ½ чаши кокосово мляко за варене 
  • ½ ч. ч. зеленчуков бульон 
  • 4 ч. ч. бейби спанак 
  • 2 ч. ч. предварително сварен кафяв ориз
  • ½ ч. л. куркума

Загрейте олио в голям тиган на средно висока температура. Добавете лука, чушката и тиквичките и подправките; гответе, като разбърквате често, докато зеленчуците започнат да покафеняват (5 до 6 минути). Добавете нахута, задушете соса и бульона и оставете да къкри, като разбърквате. Намалете топлината до средно ниска и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат (4 до 6 минути). Добавете и разбъркайте спанака точно преди сервиране. Сервирайте върху ориза.

Време за подготовка: 20 мин 
Общо време: 20 мин 
Порции: 4 

Свързани статии

Салата от нахут, артишок и авокадо с дресинг от ябълков оцет 

Необходими съставки:

  • 2 с. л. ябълков оцет 
  • 2 с. л. горчица 
  • 1 с. л. смлян шалот 
  • ¼ ч. л. сол 
  • ¼ ч. л. черен пипер 
  • ¼ ч. ч. екстра върджин зехтин 
  • 8 ч. ч. зелена салата микс  
  • 1 малка консерва сърцевини от артишок, изплакнати и нарязани наполовина или четвъртинки 
  • 1 ч. ч. изплакнат нахут без добавена сол 
  • 1 авокадо
  • 2 твърдо сварени яйца 

Смесете оцета, горчицата, шалота, солта и черния пипер в голяма купа. Разбийте със зехтина, докато се смесят. Добавете зелената салата, артишока, нахута и авокадото. Настържете яйцата. Разбъркайте внимателно, за да се комбинират съставките.

Време за подготовка: 20 мин 
Общо време: 20 мин 
Порции: 4 

Да ви е сладко!

Свързани статии

Коментирай