5 хитри начина да подредите гардероба си

Мъдри трикове за подредба на безпорядъка в гардероба

23.08.2024г. / 13 21ч.
Илияна Николова
5 хитри начина да подредите гардероба си. Снимка: istock

5 хитри начина да подредите гардероба си. Снимка: istock

Ако гардеробът ви вечно е в безпорядък, имате нужда от някои хитри начини да го подредите. Всеки разполага с дрехи за четири сезона и по тази причина бъркотията в гардероба е почти сигурна. През лятото носите летните си дрехи, но междувременно всички останали се мотаят някъде там, причинявайки хаос.

Има някои хитри начини да подредите гардероба си така, че дрехите ви от всеки сезон да имат своето място без това да причинява безпорядък.

Свързани статии

Ето 5 хитри начина да подредите гардероба си през всеки сезон. 

1.   Прочистете, ако можете. 

Първото нещо, което трябва да направите, за да подредите по-добре гардероба си е да прочистите всичко ненужно. Прегледайте всичките си дрехи и отделете тези, които можете да изхвърлите, подарите или дарите. Във всеки гардероб има дрехи, които не се носят, затова започнете първо от тях, за да освободите място.

2.   Използвайте вакуумни торби. 

Заредете се с вакуумни торби. Те ще се превърнат в новото ви любимо пособие за подреждане на гардероба. Сложете всички дрехи извън настоящия сезон във вакуумни торби. Разделете торбите по сезони и ги подредете в дрешника или килера. Може да използвате и дъното на гардероба, ако нямате друго място. Затварянето на ненужните за сезона дрехи във вакуумни торби ще ви помогне да подредите гардероба си и да разполагате с цялото му пространство без безпорядък. По-лесно ще ви е, ако всяка торба съдържа дрехи за отделен сезон. Така ще намирате по-лесно дрехите, които ви трябват в момента.

3.   Добавете повече рафтове. 

Добавянето на още рафтове в гардероба помага да подреждате по-лесно. Рафтовете позволяват да подредите дрехите по различни принципи, като достъпът до тях е по-лесен, защото имате по-добра видимост над тях.

Свързани статии

4.   Категоризирайте дрехите и вещите в гардероба. 

Един хитър начин да подредите добре гардероба си е като измислите свой принцип, по който да категоризирате дрехите и вещите в него. По този начин няма да ви се налага да ровите излишно на места, където няма да откриете нужната дреха. Това само внася още повече хаос в гардероба и с всяко следващо отваряне разхвърляте вътре още и още. Ако подредите дрехите по категории, цветове, големини, видове, изобщо каквото ви хрумне, ще ви е по-лесно да извадите точно това, което ви трябва.

5.   Извадете всичко, което няма място в гардероба. 

В много гардероби се съхраняват вещи, които всъщност нямат място там. За да освободите повече място в гардероба си, извадете нещата, които можете да подредите на други места в дома. Кутии за обувки, прахосмукачки, одеяла, детски играчки – всичко, което няма място в гардероба ви може да бъде спокойно преместено на друго място.

Свързани статии

Коментирай
Свободно време