3 диетични рецепти за обяд. Снимка: istock
Ако напоследък сте развалили режима си, може би е добра идея да разтоварите организма си и да намалите въглехидратите. В следващите редове ви предлагаме няколко лесни безвъглехидратни рецепти. Ето ги и тях:
Тази бърза рецепта извежда класическата яйчена салата на следващото ниво с добавка на кремообразно авокадо. Сервирайте го върху парче препечен пълнозърнест, безглутенов хляб или върху крехко листо маруля. Авокадото покафенява бързо, така че планирайте да го направите не повече от два часа преди да го сервирате.
Пасирайте яйцата, авокадото, лимоновия сок, майонезата, солта и черния пипер заедно в средно голяма купа, докато стане на едро кремообразно пюре. Сложете целина и див лук. Гарнирайте с допълнителен див лук, ако желаете.
Време за подготовка: 10 мин
Общо време: 10 мин
Порции: 4
Тази проста салата от риба тон с яйце има чист и балансиран вкус. Каперсите и лимонът придават киселинност, за да помогнат на всичко да се обедини, а нарязаната рукола добавя пиперлива нотка. Насладете му се със зеленчуци или върху филия от любимия ви пълнозърнест или безглутенов хляб.
Разбъркайте заедно целината, руколата, майонезата, лука, киселото мляко, лимоновата кора, лимоновия сок, каперсите и естрагона в средно голяма купа, докато се смесят добре. Внимателно добавете рибата тон и яйцата. Сервирайте върху зелена салата или върху тостерен хляб, ако желаете.
Общо време за приготвяне: 10 мин
Порции: 4
Тази рецепта за фритата със зеленчуци е едно от най-бързите ястия, които можете да приготвите. Направете го за закуска или сервирайте за обяд или вечеря с малко салата и зехтин и по желание с хрупкава багета.
Поставете скарата в горната третина на фурната; предварително я загрейте на 180 градуса. Загрейте олио в голям съд с незалепващо покритие или чугунен тиган, подходящ за печка, на средно висока температура. Добавете лука и тиквичките и гответе, като разбърквате често, докато омекнат (3 до 5 минути). През това време разбийте яйцата, солта и черния пипер в купа. Изсипете яйцата при зеленчуците в тигана. Гответе, като повдигнете краищата, за да позволите на несготвеното яйце от средата да изтече отдолу, докато почти стегне (около 2 минути). Подредете моцарела и сушени домати отгоре и поставете тигана под реотана, докато яйцата леко покафенеят (1-2 минути). Оставете да престои 3 минути. Отгоре наръсете с босилек. За да освободите фритата от тигана, прокарайте шпатула около ръба, след това отдолу, докато можете да я плъзнете или повдигнете върху дъска за рязане или чиния за сервиране. Нарежете на 4 филийки и сервирайте.
Време за готвене: 20 мин
Общо време: 20 мин
Порции: 4 порции
Да ви е сладко!