4 рецепти за хляб без брашно. Снимка: istock
Независимо дали имате да сваляте някой излишен килограм или просто искате да се погрижите за здравето си, в следващите редове ще ви предложим няколко вкусни алтернативи на класическия хляб, но без глутен. Ето ги и тях:
Загрейте фурната до 180 градуса. Напръскайте подходяща за печене на хляб тава със спрей за готвене. Оставете настрана. Поставете намачканите банани, зехтина, гранулираната захар, кафявата захар, яйцата и екстракта от ванилия в голяма купа за смесване. Разбийте енергично, докато стане гладка смес. Добавете брашното от кафяв ориз, овесеното брашно, царевичното нишесте, канелата, бакпулвера, содата и солта в купата. Продължете да разбивате, докато сместа се комбинира. Не прекалявайте със смесването. Изсипете тестото в подготвената форма за хляб. Печете хляба на средната решетка на фурната, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста (около 45-60 минути). Проверете дали хлябът е готов. Извадете от фурната или печете още малко време, ако е необходимо. Оставете хляба да почине в тавата за 10 минути, след което го оставете от тавата върху решетка за охлаждане. Оставете да се охлади поне 1 час преди нарязване и сервиране.