4 рецепти за хляб без брашно
Опитайте бананов хляб
25.09.2024г. / 15 05ч.
Мария Василева
4 рецепти за хляб без брашно. Снимка: istock
В купа изсипете тахана, добавете яйцата и разбийте (за предпочитане с миксер). Овкусете със сол и добавете бакпулвера. Разбъркайте отново. Консистенцията трябва да прилича на смес за кекс. Ако се получи прекалено гъста, добавете вода. Изсипете в подходящ съд – правоъгълна форма за кекс или малка тавичка. За да отделите по-лесно хляба, сложете хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и печете за около 30 минути. Лесно ще проверите дали е готов с помощта на дървена клечка за зъби. По желание – можете да намажете с масло и да поръсите със шарена сол.