4 рецепти за хляб без брашно. Снимка: istock
Напръскайте тава за хляб или малка тава със спрей за готвене. Преместете горната решетка на фурната към средната решетка. Загрейте фурната си до 180 градуса. Добавете брашното без глутен, бакпулвера и инстантната мая в голяма купа и разбъркайте, за да комбинирате съставките. Добавете зехтина, меда и ябълковия оцет и топлата вода към брашнената смес и разбъркайте на ниска степен за 1 минута. Ако използвате стоящ миксер, използвайте приставката с лопатка, а не куката за тесто. Добавете белтъците и солта към тестото и разбъркайте на средна степен за 1 минута. Тестото ще изглежда като гъсто тесто за торта. Изсипете тестото в намаслена тава за хляб. Напръскайте найлоновото фолио със спрей за готвене в горната част на тавата. Покрийте тавата с кухненска кърпа и оставете хляба да втаса на топло място за 30 минути. Поставете във фурната да се пече за 30 минути при 180 градуса. Изпечете хляба на средната решетка хоризонтално. Хлябът ще стане златистокафяв. Оставете да се охлади за 10 минути в тавата. Извадете хляба от тавата за печене и го поставете върху решетка за охлаждане. Оставете хляба да се охлади напълно, преди да го нарежете. Съхранявайте остатъчния хляб в херметически затворен контейнер, след като е напълно охладен.