4 рецепти за хляб без брашно. Снимка: istock
Загрейте фурната до 180 градуса. Напръскайте тава за хляб с незалепващ спрей за готвене. Оставете настрана. Поставете тиквичките в голяма купа за смесване и попийте с хартиени кърпи, за да отстраните част от влагата. Добавете зехтина, кафявата захар, гранулираната захар, заквасената сметана, яйцата и екстракта от ванилия. Разбийте енергично, докато сместа стане гладка. Добавете брашното от кафяв ориз, овесеното брашно, царевичното нишесте, канелата, индийското орехче, бакпулвера, содата и солта в купата. Разбийте сместа, докато се комбинира. Не прекалявайте със смесването. Сложете стафиди и орехи, ако използвате. Изсипете тестото в подготвената форма за хляб. Печете хляба на средната решетка на фурната, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 55-65 минути. Проверете дали хлябът е готов. Извадете от фурната или печете още време, ако е необходимо. Оставете хляба да се охлади в тавата за 10 минути, след това го извадете от тавата и оставете да се охлади върху решетка за охлаждане. Оставете да се охлади поне 1 час преди нарязване и сервиране.