Кои цветове ще са актуални в интериора тази есен?

Изберете зелено

28.08.2024г. / 08 47ч.
Мария Василева
И зеленото, и розовото ще са на мода през есен 2024. Снимка: istock

И зеленото, и розовото ще са на мода през есен 2024. Снимка: istock

Ако скоро ви предстои ремонт или пък искате да освежите жилището си, то тогава със сигурност прелиствате страниците на известните списания за интериорен дизайн, в търсене на вдъхновение. Ако искате домът ви да е в унисон с модата тази есен, ще ви споделим няколко от най-горещите тенденции в цветовете. Ето ги и тях:

Тон в тон 

Цветните палитри тон в тон са на път да превземат домовете отвътре и отвън. Пространствата, които играят с цветове в различни тонове, изглеждат изтънчени и шик. Наслояването на тон в тон чрез текстура, шарки и материи е достъпен стил за тези, които може да не се чувстват достатъчно опитни в интериорния дизайн, но искат да издигнат домовете си на едно по-високо ниво.

Свързани статии

Черно 

Дизайнерите предпочитат нюансите на черното пред по-светлите неутрални тонове като доминиращ цвят в интериора. „Малките бани и кухни ще започнат да използват този силен акцентен цвят като основен нюанс за пространството“, това споделя Линда Хейслет от LH.Designs. „Собствениците на жилища възприемат този тъмен цвят, защото по-сериозното настроение е по-привлекателно за хората за домовете им през 2024 г.“

С цвят на бижу 

През есенния сезон ще видим по-наситени цветове, които напомнят скъпоценни метали. Топлите нюанси ще излязат на преден план. Ако се чудите кои са те – помислете за наситено бордо, изумруденозелено, изгорен портокал, карамел, шоколадовокафяво или пък сапфиреносиньо. Смело можем да наречем тези нюанси „вечни“, тъй като те идеално улавят усещането за уют и топлота, което ни носи това време от годината.

Свързани статии

Зелено 

Независимо дали решите да го изберете, за да боядисате стени, като нюанс в мебелите или стайните растения, изборът на зелено е най-лесният начин да пренесете природата у дома. Всъщност този цвят се смята и за най-приятен за окото, като ни помага да се чувстваме по-спокойни и отпуснати.

С ухание на лавандула 

Лилавите дрехи и аксесоари бяха голям хит не само през изминалия сезон. Ще видим тази тенденция да завладее и пространството на нашия дом. Дизайнерите предлагат от светли лавандулови тонове до дълбоки, наситени цветове на патладжан, които очароват с красотата си. Можете да използвате тази тенденция и да боядисате детската стая или пък да внесете изискан акцент във всекидневната.

Свързани статии

Примамливо розово

Подгответе се да видите изискани нюанси на розово, използвани по по-малко традиционни начини. Розовото си проправя път в царството на съвременния стил и 2024 г. ще го отведе там. Отминаха дните, когато това беше момичешки цвят. Днес той е по-интересен и е с меки лилави нюанси и средни тонове, които притежават нотки на кафяво в себе си.

Свързани статии

Коментирай