Рецепти за бърза туршия. Снимка: istock
Есента е на прага и всеки от нас инстинктивно сякаш променя вкусовите си навици. Свързваме по-студеното време с повече моменти у дома, а вкусната храна е неизменна част от нашето усещане за уют. В този ред на мисли ви предлагаме няколко лесни рецепти за бързи туршии. Ето ги и тях:
Добавете готовите зеленчуци и пресни билки в буркана, като ги натъпчете плътно, но без да ги натрошавате! Оставете около 1 см от горната част на буркана за саламура. В малка тенджера поставете оцета, водата, чесъна, захарта, солта и подправките и ги оставете да заврат, като разбърквате, за да разтворите солта и захарта. Изключете котлона и оставете да престои, докато саламурата се затопли. (Добавянето на вряща вода към стъклен буркан може да го накара да се счупи).
Внимателно изсипете саламурата върху зеленчуците, като ги удряте и побутвате с дървена лъжица, така че всички да са потопени и покрити със саламура. Оставете да се охлади за около час, след което покрийте плътно и охладете. Ще бъдат готови за ядене след 24 часа! Консумирайте през следващите няколко седмици.