3 лесни рецепти за бърза туршия

Идеално мезе за вас и вашите приятели

19.09.2024г. / 13 00ч.
Мария Василева
Рецепти за бърза туршия. Снимка: istock

Рецепти за бърза туршия. Снимка: istock

Туршия от кисели краставици, червен лук и репички 

Какво ще ви трябва за нея?

  • 1 краставица, обелена и нарязана на ситно 
  • ¼ чаша тънко нарязан червен лук 
  • 1 или 2 тънко нарязани репички
  • 1 ½ ч. л. гранулирана захар 
  • 3 с. л. червен винен оцет 
  • ¼ ч. л. люспи от червен пипер (по избор) 
  • ¼ ч. л. сол 

Смесете всички съставки заедно в купа и оставете да престоят на стайна температура поне 30 минути. Затворете в херметически затварящ се съд и консумирайте най-рано след 24 часа.

Ако приготвяте предварително, покрийте и оставете в хладилник до 2 дни. Вкусът става по-пикантен, докато се маринова, но краставиците ще започнат да губят своята хрупкавост след няколко дни.

Свързани статии

Коментирай