Рецепти за бърза туршия. Снимка: istock
Добавете цветчетата карфиол в голям буркан или стъклен съд (използвайки толкова, колкото е необходимо), заедно с лютите чушки и чушките халапеньо, чесън и сок от лайм. Оставете настрана.
В малка тенджера добавете дестилиран бял оцет, ябълков оцет, захар и сол. Оставете да къкри на среден огън и разбъркайте, за да се разтворят напълно солта и захарта. Опитайте и коригирайте вкуса, ако е необходимо, като добавите още сол или захар на вкус.
Изсипете горещата саламура върху карфиола, докато стъкленият ви съд се напълни. Уверете се, че карфиолът е напълно покрит с течността. Ако е необходимо, добавете още оцет или малко вода, за да покрие. Затворете добре и разклатете, за да се комбинират. След това охладете за поне 1 час.
Ароматите ще се задълбочат и засилят колкото по-дълго се маринова. Най-добър вкус се постига след 24 часа. Ще се съхранява в хладилник 2-3 седмици (понякога повече). Не е подходящ за фризер.
Да ви е сладко!