Как да почистите тоалетната без търкане?

Използвайте този лесен и бърз метод

06.10.2024г. / 08 32ч.
Мария Василева
Как да почистите тоалетната без търкане? Снимка: istock

Как да почистите тоалетната без търкане? Снимка: istock

Макар и деликатна, темата за почистването на тоалетната е част от ежедневието на всички ни. Но понякога колкото и да се стараем, отлаганията от котлен камък и други нечистотии са доста трудни за отстраняване. Но тук на помощ идва оцетът. Той е естествена киселина, която разгражда и разтваря минералите. Как да почистите тоалетната без търкане?

Какво ви е необходимо за почистване на натрупвания по тоалетни чинии?

Ще ви трябват няколко неща, за да почистите петна в тоалетната чиния без търкане:

  • оцет (обикновеният бял оцет работи чудесно);
  • хартиени кърпи (кухненска хартия);
  • гумени ръкавици.

Откъде да започнете?

Винаги е препоръчително да започнете с чиста тоалетна чиния. След това ще трябва да премахнете водата от чинията. Това е необходимо да се направи, тъй като водата разрежда всички химикали, които поставяте в тоалетната.

Използвайте вакуум за тоалетна и го потопете, докато цялата или по-голямата част от водата се махне от чинията. Трябва да се уверите, че водата е под мястото, където са вашите петна от твърда вода.

Подсушете вътрешността на тоалетната чиния, където са петната. Вземете кухненската хартия и я напоете с оцет. Трябва да е наситена с оцет. На този етап е добре да използвате гумени ръкавици. Вземете напоената с оцет хартиена кърпа и я поставете върху петната в тоалетната чиния. Оставете кухненската хартия да се накисне, за да отстрани петната (поне два часа).

Колкото по-упорито е замърсяването, толкова по-дълго трябва да стоят хартиените кърпи в тоалетната чиния. Можете да ги оставите да престоят една нощ, ако замърсяванията са наистина силни. След поне 2 часа премахнете кухненската хартия и проверете дали петната са изчезнали. Когато петната изчезнат, просто отстранете всички хартиени кърпи и ги изхвърлете.

След това пуснете водата в тоалетната, за да отмиете останалия оцет. Този метод е добър, защото не само че не трябва да търкате, но и не рискувате да си надраскате тоалетната чиния. Вече не е нужно да се чудите как да почистите петна от вашата тоалетна!

Свързани статии

Коментирай