3 рецепти за бърза вечеря. Снимка: istock
Стресът и недостатъчното време са верни спътници на всички нас. Но нека натоварения ви график не ви пречи да живеете здравословно и да се храните добре. Ето и няколко бързи рецепти, които ще ви заситят и които ще можете да приготвите за нула време:
В малка купа разбийте бульона, соевия сос, чесъна, меда, царевичното нишесте, джинджифила и сусамовото масло, докато царевичното нишесте се разтвори. В голям тиган или уок на силен огън загрейте олио. Гответе пилето, (докато лесно се освободи от тигана – 1 до 2 минути). Разбъркайте и продължете да готвите, като разбърквате от време на време, докато стане златисто кафяво от всички страни (за още около 5 минути). Прехвърлете в чиния. В същия тиган на средно слаб огън сложете броколите в сместа с бульона. Покрийте тигана и оставете броколите да се задушават, докато станат хрупкави (2 до 3 минути). Открийте и върнете пилето и всичко останало в тигана. Гответе, като разбърквате, докато сосът се сгъсти и пилето и броколите се покрият добре (още 1 до 2 минути). Разпределете ориза в чинии или купи. Отгоре поръсете със сусам. Добавете парчетата пиле и броколи.
Порции: 4 - 6
Време за подготовка: 5 мин
Общо време: 20 мин
Кал/порция: 376
Подправете свинските пържоли навсякъде с червен пипер, сол и черен пипер. В голям тиган загрейте олио на среден огън. Добавете свинските котлети и гответе, като ги обърнете наполовина, до златисто (около 3 минути от всяка страна). Прехвърлете в чиния. Към същия тиган добавете ябълка, лук и чесън и гответе, докато ябълките и лукът покафенеят и леко омекнат (около 8 минути). Добавете розмарина, мащерката и ябълковия сайдер и оставете да къкри. Върнете свинските котлети в тигана и ги оставете да къкрят, докато сайдерът се редуцира почти напълно (още 6 до 8 минути).
Порции: 4
Време за подготовка: 10 мин
Общо време: 30 мин
Кал/порция: 408
В голям тиган на среден огън загрейте олиото. Добавете лука и гответе, като разбърквате от време на време, докато омекне, около 7 минути. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате, докато се появи аромат, още около 1 минута. Добавете телешката кайма, подправете със сол и черен пипер и гответе, като разбивате с лъжица, докато спре да розовее, около 6 минути. Отцедете мазнината. Добавете доматеното пюре и разбъркайте, за да се покрие, след това изсипете нарязаните на кубчета домати, доматения сос и бульона. Добавете подправката за кайма и червен пипер, след което разбъркайте макароните. Оставете да заври и гответе, като разбърквате от време на време, докато пастата омекне, 10-15 минути. Разбъркайте сиренето, докато се разтопи; подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо. Свалете от огъня. Отгоре поръсете с магданоз.
Порции: 6
Време за подготовка: 15 мин
Общо време: 45 мин
Кал/порция: 455
Да ви е сладко!