6 идеи да освежим спалнята с малко пари

Заложете на ярки акценти 

01.10.2024г. / 13 00ч.
Мария Василева
6 идеи да освежим спалнята с малко пари. Снимка: istock

6 идеи да освежим спалнята с малко пари. Снимка: istock

Ако искате да освежите спалнята, но бюджетът ви е оскъден, не бързайте да се отчайвате. Бъдете далновидни и почерпете малко вдъхновение от експертите. Вижте в следващите редове как да реновирате спалнята си почти без пари:

Дайте нов живот на старите дървени мебели

Намерете мебели с добро качество, които не са в правилния нюанс за вашата стая. След това отделете време, превръщайки ги в предмети, които ще запазите завинаги.

Кафявите дървени мебели често са наистина добре направени, но не толкова популярни в наши дни, така че можете да спечелите, тъй като ще откриете някои страхотни сделки“, казва Ейми Уолдън, експерт по холистични интериори и основател на Thrive By Design. Потърсете някои находки ретро или втора употреба. Опитайте да потърсите такива мебели в специализирани магазини или продажби на антики. Използвайте боя, за да ги освежите и променете цвета, за да отговаря на вашата цветова схема.

Инвестирайте в ново спално бельо 

„Един прост и рентабилен начин да създадете изцяло нов облик и усещане за вашата спалня е красиво ново спално бельо“, казва Бет Люин, мениджър на дизайнерско студио в Portfolio Home. „Леглото е централната точка на всяка спалня. Така че простото освежаване и рестайлинг с ново покривало за завивка и калъфки за възглавници помага да се достигне изящна визия. Тя може да трансформира интериорния декор, без да се налага да пръскате много пари. Ще платите различно, в зависимост от тъканта и качеството – и винаги си струва да изчакате разпродажбите. Сложете няколко декоративни възглавници и разкошни покривки за легла.

Свързани статии

Направете си вградени гардероби 

Вградените гардероби са мечтаното решение за съхранение на много от нас. Но те представляват голяма финансова инвестиция, тъй като изработка като тази може да струва стотици или дори хиляди. „Страхотен трик е да закупите гардеробна система от плоскости и врати, след което да ги изградите върху рамка“, това споделя Том Ревил, съосновател на Plank Hardware.

„Чрез добавяне на первази в долната част, рамка отстрани и архитрав в горната част, крайният резултат е вграден стандартен гардероб за бутиков хотел. „След това можете да добавите големи дръжки в месинг или матово черно“.

Сменете вратите на гардероба 

Като алтернатива, ако имате съществуващ свободно стоящ или вграден гардероб, обновяването може да подобри значително вида му. „Придайте нов облик на старите гардероби, като смените вратите или ги боядисате с блажна боя“, съветва отново Бет Люин. Тази боя се предлага в разнообразие от атрактивни цветове от бяло до топли „селски“ нюанси на патешки яйца и петролно синьо.

Свързани статии

Внесете цвят в спалнята

Ако поддържате стените и мебелите на спалнята си в неутрални тонове, добавянето на цветни елементи, когато и където пожелаете, е лесно. Изберете един или два цвята, които харесвате, след което повторете нюансите в живи произведения на изкуството, смело спално бельо и цветни акценти. Така зелена завивка, червено одеяло и цветни възглавници енергизират иначе неутралното пространство.

Покажете хобито си 

Освежете стаята си с изображения и артефакти, които говорят за вашата личност. Независимо дали обичате да наблюдавате птици или да се разхождате в планината, включете страстното си хоби в актуализацията на спалнята си. Ако си падате по зимни спортове, може да украсите пространството с картини, статуетки или др. предмети, свързани с тази тема.

Свързани статии

Коментирай