8 трика за почистване, които да копирате от хотелите

Хитринки за почистване

23.10.2024г. / 15 24ч.
Мария Василева
8 трика за почистване, които да копирате от хотелите. Снимка: istock

8 трика за почистване, които да копирате от хотелите. Снимка: istock

Когато сте на почивка, няма как да не обърнете внимание на хигиената на мястото, в което сте отседнали. Ако това е скъп хотел, със сигурност ще се почудите как персоналът го поддържа. В следващите редове ще ви споделим няколко хитринки за почистване, заимствани именно от хотелския персонал. Кои са те?

Използвайте почистващи препарати, които вече имате

Смес от топла вода и препарат за съдомиялна работи също така добре за ежедневно почистване, както закупен от магазина универсален почистващ препарат. За дезинфекция е ефективен разтвор от белина и студена вода (около 15 мл белина на литър вода).

За чиста мека мебел

Почистете с разтвор от топла вода и препарат за съдомиялна машина. За да се отървете от петна, нанесете щипка оцет и поръсете малко сода за хляб. Оставете за няколко минути и след това минете с прахосмукачка.

За чиста баня

Оцет, лимон и сода за хляб – това е всичко, от което се нуждаете, за да поддържате банята чиста и без микроби. Тези продукти от ежедневието не съдържат токсични химикали, а содата за хляб е леко абразивна за премахване на натрупания сапун и мръсотия върху повечето повърхности, с изключение на естествен камък или полиран мрамор.

Свързани статии

Дръжте почистващите консумативи подръка и в банята

Делах Гомаси, експерт по почистване в MaidForYou, сподели, че е добра идея да държите почистващите продукти и инструменти на една ръка разстояние, за да направите процеса лесен и удобен (включително и в душ кабината, с обикновена чистачка за стъкла).

„Като избършете душ кабината си след душ, вие минимизирате влагата, което означава по-малко мухъл и плесен, както и много по-лесен процес на почистване, когато трябва да почистите банята и душа изцяло.“

Намерете скритите замърсявания

Професионалистите използват „черна“ UV светлина, за да открият петна, които може да не се забелязват в бани или върху мебели. За неголяма сума можете да си вземете uv лампа за петна, която ще открие и най-подлите петна от домашни любимци.

Почистете прахта

Започнете от най-високите точки на рафтовете и мебелите. За целта ще ви трябват леснодостъпни продукти – топла вода и препарат за миене на съдове, с няколко капки етерично масло (като чаено дърво или лавандула) за аромат върху навлажнена кърпа.

Направете леглото си удобно в хотелски стил

Първо поставете чаршафи в средата на леглото и ги опънете равномерно по всички краища. Издърпайте чаршафите възможно най-здраво, преди да ги пъхнете от двете страни. Разклатете завивката и я поставете в центъра, като я приберете в долната част на леглото. Нова завивка върху вашето перфектно оправено легло би била идеалният завършек.

Свързани статии

Не забравяйте фурната

Джесика Самсън, експерт по почистването в The Maids, отбеляза, че има едно място, което дори най-ревностните чистачи пренебрегват – фурната. Но когато го почистите правилно, това може да бъде абсолютно най-доброто чувство на земята. „Дълбокото почистване на вашата фурна е едно от най-удовлетворяващите почистващи преживявания, които можете да имате“, каза Самсън. „Предлагам да използвате The Pink Stuff, за да ви помогне да почистите вътрешността на фурната. Това е леко абразивен почистващ препарат, който ще ви отърве от всякакво масло и натрупвания.“

Коментирай