4 неща, които блокират потока на парите в дома

Старите портфейли са едни от тях

23.10.2024г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
4 неща, които блокират потока на парите в дома.Снимка: istock

4 неща, които блокират потока на парите в дома.Снимка: istock

Кой не иска да има късмет в живота и финансова стабилност? Въпреки че от нас зависи дали ще бъдем дейни, работливи и адаптивни, винаги има доза положителна енергия, която е важна за подхранване на всичко това. Понякога без дори да подозираме, сами блокираме потока на парите към дома си.

Вижте 4 неща, които пречат на този поток. 

1. Стари неща

Това може да са предмети, дрехи, вестници и т. н. Пуловерът, който не сте носили от 20 години, екип за ски, въпреки че не карате ски, дънките или роклята, която ви „чака“ да отслабнете, за да ги носите... Време е да се разделите с тези неща. Когато пуснете старата и ненужна енергия, освобождавате място за нещо ново и по-добро. Не се страхувайте да кажете сбогом на нещата, които някога са ви били скъпи. Едва ли към днешна дата имате полза от тях.

Като цяло, бъдете щастливи да се разделите със стари неща и дори няма да имате време да забележите как животът ще започне да се променя към по-добро. Усещането за лекота в душата, когато разчистим ненужното наистина ни носи облекчение.

Свързани статии

2. Касички и портфейли

Събирането на дребни пари, а още по-малко съхраняването им в големи количества у дома се смята за лоша поличба. Няма как да привлечете паричния поток в живота си, като се задоволявате с дрънкането на дребни пари. Също така помислете и за стари портфейли, които не изхвърляте по някаква причина. Празните портфейли символизират празнина в бюджета ви и определено не си струва да ги държите в дома си.

3. Чужди вещи

Има поверие, че вещите на други хора в дома ни са портал за изтичане на пари. Богатството ще ви заобиколи и ще се озове при истинския собственик на вещите. Ако имате такива, които някой ви е заел, подаръци от токсични хора, забравени вещи от гости и т. н., погрижете се бързо да ги върнете на собственика им или ако са ви подарък намерете удобен начин да ги подарите или дори да ги продадете.

Свързани статии

4. Счупени или пукнати вещи

Отрицателната енергия се разпространява през пукнатини и липсващи парчета от предмети. За да привлечем положителната енергия в дома си е важно да се отървем от повредените елементи и от спуканите и счупени предмети, които няма как да се поправят. Счупеното само отблъсква потока на парите към дома.

Свързани статии

Коментирай