10 подправки, които да отглеждате във вода

За повече аромат на ястията

02.11.2024г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
10 подправки, които да отглеждате във вода.Снимка: istock

10 подправки, които да отглеждате във вода.Снимка: istock

Животът ни има нужда от аромат. Него постигаме с избора на любимите ни подправки за любимите ни напитки и ястия. Въпреки че можем да закупим някои от тях в малки симпатични саксийки или да отглеждаме в градината си, вижте кои от тях може да отглеждате и във вода.

1. Босилек – Поставете стеблата на босилек в буркан с вода и ги поддържайте на ярка, индиректна светлина. През няколко дни сменяйте водата със свежа.

2. Мента – Ароматната мента расте бързо във вода. Просто поставете клонките в чаша или буркан със свежа вода и скоро ще имате още повече свежа мента за чай, смути, коктейли и други.

Свързани статии

3. Зелен лук – Възстановете зеления лук от корените, като го поставите във вода. Те бързо ще пораснат за безкрайно гарниране на вашите ястия и салати.

4. Мащерка – Сложете пресни клончета от мащерка във вода и ги поставете близо до слънчев прозорец. Това ще подпомогне растежа на билката. Тя е чудесна за чай, супи, ястия.

5. Риган – Любимата подправка за пица и не само, процъфтява във вода и може да издържи цяла година с редовно подрязване.

6. Розмарин – Розмаринът може да отнеме малко повече време, докато избуи, но с търпение ще имате непрекъснат запас от тази ароматна билка. Розмаринът обича слънцето и дневната светлина. Отличен е за чай, отвари за коса, ястия.

Свързани статии

7. Магданоз и копър – Дръжте стъблата на магданоза и копъра във вода и на добра слънчева светлина и ще имате винаги от тях за салати и ястия.

8. Градински чай – Кулинарният градински чай е чудесна билка, която да имате подръка, когато искате уникален, изненадващ вкус. Тази билка може лесно да се размножи от резници. Ще расте добре във вода.

9. Естрагон – Резниците от него могат да бъдат натопени във вода и ще осигурят аромат на ястията ви от риба и пиле.

10. Кориандър – Гуакамолето изисква пресен кориандър за повече вкус. Затова потопете стеблата в свежа вода, дръжте ги на умерена светлина и имате винаги свежа подправка.

Свързани статии

Коментирай