3 рецепти, които топят целулита

Зелева супа

15.11.2024г. / 11 15ч.
Мария Василева
3 рецепти, които топят брича. Снимка: istock

3 рецепти, които топят брича. Снимка: istock

Ако искате да свалите излишните мазнини, може би всички ваши усилия са насочени към упражненията. Но ако искате наистина да редуцирате теглото си, трябва да обърнете внимание най-вече на диетата си. В следващите редове ви предлагаме няколко бързи рецепти, които ще ви помогнат по пътя към мечтаната фигура.  

Авокадо, пълнено с риба тон

Необходими продукти:

  • ½ ч. ч. обезмаслено обикновено кисело мляко 
  • ½ ч. ч. нарязана на кубчета целина 
  • 2 с. л. наситнен пресен магданоз 
  • 1 с. л. сок от лайм 
  • 2 с. л. нискомаслена майонеза 
  • 1 ч. л. дижонска горчица 
  • ⅛ ч. л. сол 
  • ⅛ ч. л. смлян пипер 
  • 2 малки консерви риба тон, отцедена
  • 2 бр. авокадо

Комбинирайте киселото мляко, целината, магданоза, сока от лайм, майонезата, горчицата, солта и черния пипер в средно голяма купа; разбъркайте добре. Добавете рибата и разбъркайте добре. Разполовете авокадото по дължина и отстранете костилките. Загребвайте около 1 супена лъжица смес и я сложете във всяка половинка авокадо. Гарнирайте с див лук, ако желаете. 

Време за подготовка: 15 мин 
Общо време: 15 мин 
Порции: 4

калории на порция: 293, мазнини 20г, въглехидрати 11 г, протеин 23 г

Свързани статии

Тост с бял боб и авокадо

За него ще ви трябват:

  • 1 филия пълнозърнест хляб, препечен 
  • ¼ авокадо, пасирано 
  • ½ чаша консервиран бял боб, изплакнат и отцеден 
  • сол на вкус 
  • смлян черен пипер на вкус 
  • 1 щипка смлян червен пипер 

Намажете филийката с пюре от авокадо и сложете отгоре бял боб. Подправете с щипка сол, черен пипер и червен пипер. 

Време за подготовка: 5 мин 
Общо време: 5 мин 
Порции: 1 

калории 230, мазнини 9 г, въглехидрати 35 г, протеин 12 г

Свързани статии

Зелева супа за отслабване

Необходими продукти: 

  • 2 с. л. зехтин екстра върджин 
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 средно големи моркова, нарязани 
  • 2 стръка целина, нарязани 
  • 1 средно голяма червена чушка, нарязана 
  • 2 скилидки чесън, смлени 
  • 1 ½ чаена лъжичка универсална подправка 
  • ½ ч. л. смлян пипер 
  • ¼ ч. л. сол 
  • 8 ч. ч. зеленчуков бульон с ниско съдържание на натрий 
  • 1 средно голяма глава зеле, разполовена и нарязана 
  • 1 голям домат, нарязан 
  • 2 с. л. бял винен оцет 

Загрейте олио в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука, морковите и целината. Гответе, като разбърквате, докато зеленчуците започнат да омекват, 6 до 8 минути. Добавете черния пипер, чесъна, универсалната подправка, и сол и гответе, като разбърквате, за 2 минути. Добавете бульон, зеле и домат; увеличете топлината до средно висока и оставете да заври. Намалете топлината, за да къкри, частично покрийте и гответе, докато всички зеленчуци омекнат, още 15 до 20 минути. Свалете от котлона и разбъркайте в оцета.

Време за подготовка: 35 мин 
Общо време: 55 минути 
Порции: 12 порции

Калории 133, мазнини 5 г, въглехидрати 20 г, протеин 3 г

Свързани статии

Коментирай