4 супи за тънка талия

Направете си супа от карфиол с куркума

22.11.2024г. / 12 30ч.
Мария Василева
4 супи за тънка талия. Снимка: istock

4 супи за тънка талия. Снимка: istock

Супите могат да ви помогнат при отслабване поради по-ниската си калорична плътност, но големия обем, което ще ви поддържа сити, но с по-малко калории. Проучване, публикувано в British Journal of Nutrition, посочва, че консумацията на супа е свързана с по-нисък риск от затлъстяване и подпомага задържането на оптимално тегло. А ето и няколко рецепти за супи, които ще ви помогнат за по-тънка талия:

Супа от моркови и джинджифил

Необходими продукти: 

  • 4 моркова, нарязани 
  • 1 глава лук, наситнена 
  • 1 парче джинджифил (около 5 см), настърган 
  • 1 ч. л. зехтин 
  • 4 чаши зеленчуков бульон (или потърсете вариант на кубчета без глутамат)
  • сол 
  • черен пипер на вкус

Загрейте зехтина, запържете лука и джинджифила, докато започнат да отделят аромат. Добавете морковите и гответе за 5 минути. Добавете бульон, сол и черен пипер и оставете да къкри за 20 минути. Пасирайте до гладкост, след което сервирайте топло.

Свързани статии

Супа от карфиол с куркума

За нея ще ви трябват:

  • 1 глава карфиол, нарязан 
  • 1 глава лук, наситнена 
  • 1 парче джинджифил (5 см), настърган 
  • 1 ч. л. куркума на прах 
  • 1 ч. л. зехтин 
  • 4 чаши зеленчуков бульон 
  • сол и черен пипер на вкус

Загрейте зехтина, добавете лука и джинджифила и задушете. Добавете карфиол и куркума и гответе за 5 минути. Добавете бульона, оставете да къкри за 20 минути, след което разбъркайте. Консумирайте супата топла или студена. 

Свързани статии

Зеленчукова супа от киноа

Необходими съставки:

  • 2 ч. ч. вода 
  • 1 ч. ч. киноа 
  • 1 с. л. зехтин 
  • 4 скилидки чесън 
  • 1 морков 
  • 1 стрък целина 
  • 3 чаши зеленчуков бульон 
  • 1 ч. л. магданоз 
  • щипка червен пипер на люспи 
  • по желание: натрошени крутони

В тенджера сложете вода да заври и след това добавете киноата, намалете котлона и оставете да къкри, докато киноата поеме водата и се свари. Накълцайте чесъна и го сложете в тиган със зехтин. Гответе няколко минути на среден огън и след това добавете нарязаните моркови и целина. Гответе ги за 3-5 минути и след това добавете киноата и зеленчуковия бульон в тигана. Оставете да къкри на слаб огън за 15 минути. Добавете магданоза и червения пипер. Разбъркайте. Изсипете в купички, натрошете крутони отгоре и се насладете!

Свързани статии

Супа от зелен грах и мента

За нея ще ви трябват:

  • 2 ч. ч. зелен грах (пресен или замразен) 
  • 1 глава лук, наситнена 
  • 1 скилидка чесън, смлян 
  • 1 ч. л. зехтин 
  • 4 ч. ч. зеленчуков бульон
  • ¼ ч. ч. пресни листа от мента 
  • сол и черен пипер на вкус 

Загрейте зехтина в тенджера, добавете чесъна и лука и ги задушете, докато омекнат. Добавете зеления грах и гответе за няколко минути. Добавете зеленчуков бульон, оставете да заври, след това намалете топлината и оставете да къкри за 10 минути. Добавете листа от мента и пасирайте до гладкост. Подправете със сол и черен пипер преди сервиране.

Да ви е сладко!

Свързани статии

Коментирай