3 празнични рецепти с фини кори

Как партитата се превърнаха в кулинарни шедьоври

12.12.2024г. / 08 41ч.
Аз жената

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

Помните ли онези събирания през 90-те години, с непретенциозната си обстановка и домашните сандвичи? Основната атракция на масата бяха сандвичи с франзела, щедро намазани с пастет и гарнирани с резен краставица. До тях неизменно стоеше купа с руска салата, приготвена с любов и малко импровизация. А какво парти беше без домашната бисквитена торта – онази класика, направена с нишестен крем и много желание, която всички обожаваха? Гостите си носеха най-доброто настроение и танцуваха ритмично на Майкъл Джексън и Мадона.

Днес обаче нещата изглеждат още по-вълнуващи! Партитата са се превърнали в истински гастрономически приключения, пълни с креативност и стил. Често те са тематични, с уникални идеи, които вдъхновяват както домакините, така и гостите. Всеки се старае да впечатли с интересни парти хапки, а на помощ идват новите София Мел фини кори – подходящи както за сладки, така и за солени изкушения. Вкусът и презентацията вървят ръка за ръка, създавайки не само кулинарна наслада, но и визуално изживяване. Днешните партита са доказателство, че храната може да бъде едновременно вкусна, красива и споделена с много любов.

Затова затегнете престилките, пуснете любимата си песен и нека придадем ритъм на предстоящия купон с мини рулца с крема сирене и сьомга. За тяхното приготвяне са необходими:

  • 6 броя София Мел Фини кори
  • 100 г крема сирене
  • 100 г пушена сьомга
  • пресен копър (по желание)
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус

Загрейте фурната на 180°C и нарежете корите на малки кръгчета или квадратчета. След това намажете всяко парче с крема сирене и сложете пушена сьомга. Добавете малко лимонов сок и поръсете с копър, сол и пипер. Накрая, завийте на рулца, подредете ги в тава и печете 10-15 минути до златисто.

Друг гурме специалитет, който може да блесне на вашата трапеза и да събуди апетита на всички гости, са вълшебните хрупкави хапки със спанак и сирене. За тяхното приготвяне са необходими:

  • 6 броя София Мел Фини кори
  • 200 г спанак
  • 150 г натрошено сирене фета
  • 1 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Загрейте фурната на 200°C. Смесете ситно нарязания спанак със сиренето, зехтина и подправките. След това разстелете сместа върху корите и ги сгънете на триъгълници. Накрая, изпечете във фурната за 15 минути до златисто.

Парти без десерт е като танц без музика – просто не върви. Затова ще подсладим настроението със сочни мини баклавички с орехи и мед. За тяхното приготвяне са необходими:

  • 6 броя София Мел Фини кори
  • 100 г натрошени орехи
  • 100 г захар
  • 3 с. л. мед
  • 50 г разтопено масло

Направете пълнежа, като смесите орехите и захарта в дълбока купа. Намажете корите с разтопеното масло и ги нарежете на ленти. Сложете от пълнежа в края на всяка лента и завийте на руло. Подредете баклавичките в тава и ги изпечете във фурна загрята на 180°C за 15-20 минути до златисто. След това ги извадете, залейте с мед и сервирайте.

И разбира се, това са само част от сладките и солени изкушения, които може да приготвите с фините кори на София Мел. С тях всяка хапка разказва история, всяко ястие предизвиква усмивки, а всяко парти се превръща в незабравимо преживяване.

А сега е време за танци, смях и безкрайно забавление – отдаваме се на емоцията, усилваме музиката, забързваме ритъма и нека партито да започне! 

Снимки: София Мел.

Свързани статии