3 рецепти за вечеря под 30 минути. Снимка: istock
Всички знаем, че закуската е най-важното хранене за деня, но не бива да подценяваме и вечерята. Ако не разполагате с много време за приготвянето ѝ, вижте в следващите редове няколко идеи за бърза вечеря:
Необходими съставки (за 3 порции):
Загрейте мазнината в уок или тиган. Добавете каймата и запържете на силен огън за около 8 минути, докато покафенее. Докато месото се готви, кипнете вода, след което залейте нудлите с гореща вода. Оставете настрани за 5-10 минути, за да омекнат. Добавете джинджифила, чесъна и зеленчуците в тигана и разбърквайте за 2-3 минути. Смесете 1 супена лъжица соев сос с царевичното брашно, за да направите паста. Добавете останалия соев сос, лютия сос и 2 с. л. вода. Отцедете нудлите и ги добавете в тигана със соса. Гответе, докато сосът покрие нудлите, като добавите малко вода, ако е необходимо, след което сервирайте.
Време за готвене: 25 минути
Калории на порция: 599
Мазнини 19 г
Въглехидрати: 74 г
Белтъчини: 31 г
Необходими съставки (за 4 порции):
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голяма тенджера. Добавете лука и целината и запържете за 10-15 минути или докато започнат да омекват, след това добавете чесъна и гответе още 1 минута. Разбъркайте всички останали съставки, с изключение на пестото и останалия зехтин и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри за 6-8 минути, или докато пастата омекне. Подправете на вкус, след това разпределете в купички. Разбъркайте останалата мазнина с пестото, след което поръсете супата. Сервирайте с парчета хрупкав хляб.
Подготовка: 5 мин
Общо време за готвене: 25 мин
Калории на порция: 350
Въглехидрати: 45 г
Протеин: 12 г
Необходими съставки (за 4 порции):
Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете съд с вода да заври, след това гответе корите за лазаня за около 5 минути, докато омекнат, но да не се сварят. Изплакнете със студена вода, след което ги намажете с малко мазнина, за да не се слепват. През това време загрейте мазнината в голям тиган, след което запържете лука. След 3 минути добавете тиквичките и чесъна и продължете да пържите, докато тиквичките омекнат и станат ярко зелени. Разбъркайте 2/3 от рикотата и чедъра, след което подправете на вкус. Загрейте доматения сос в микровълновата за 2 минути на висока степен, докато се сгорещи. В голяма тава за печене наредете лазанята на пластове, като започнете с половината смес от тиквички, след това паста, след това доматен сос. Повторете, отгоре намажете с останалата рикота, след което поръсете с останалата част от чедъра. Печете на горна решетка за около 10 минути, докато пастата омекне и сиренето стане златисто.
Подготовка: 10 мин
Общо време за готвене: 20 мин
Калории на порция: 407
Мазнини: 19 г
Въглехидрати: 38 г
Протеин: 18 г
Да ви е сладко!