3 идеи за здравословен и бърз офис обяд. Снимка: istock
Със започване на новата година със сигурност имате планове да влезете във форма. Най-лесно ще постигнете това, ако обърнете внимание на храненето си. Какви здравословни варианти да изберете, ако ви се налага да обядвате в офиса?
Необходими продукти (за 3 порции):
Добавете нахута в средно голяма купа и го пасирайте с преса за картофи, докато се получи плътна текстура. Добавете червения лук, червения пипер, веган майонезата, дижонската горчица, чесъна на прах, лука на прах, сол, черен пипер и копър и разбъркайте, докато се смесят добре. Съхранявайте салатата от нахут в херметически затворен съд в хладилник до 5 дни. Преди да тръгнете за работа, намажете салатата от нахут върху хляб и отгоре сложете листни зеленчуци по избор (или маруля). Увийте в хартия за печене и закрепете с ластик. Вашият обед е готов!
Време за приготвяне: 15 минути
Калории 315
Мазнини 12 г
Въглехидрати 38 г
Фибри 10 г
Захар 7 г
Протеин 20 г
Необходими продукти (за 4 порции):
за дресинга
Загрейте фурната до 220 градуса. Постелете тава с хартия за печене. В голяма купа разбъркайте карфиола и морковите с кимиона, червения пипер, солта, черния пипер и зехтина, докато се покрият добре. Разпределете зеленчуците върху подготвения лист за печене на един слой и печете за 20-25 минути, докато морковите омекнат. Направете дресинга: в средно голяма купа разбийте заедно тахана, чесъна, лимоновия сок и водата. Докато разбивате, бавно капвайте зехтина, докато дресингът се емулгира. Подправете със сол и черен пипер. В голяма купа смесете заедно лука и магданоза. Добавете печения карфиол и морковите и разбъркайте добре. Полейте салатата с дресинга, след което сервирайте.
Общо време за готвене: 40 минути
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 25 минути
Калории 229
Мазнини 11 г
Въглехидрати 29 г
Фибри 10 г
Захар 12 г
Протеин 8 г
Необходими продукти (за 4 порции):
Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън, след което добавете пилешките бутчета. Подправете със сол и черен пипер. Гответе, докато пилето вече не е розово в центъра, след което извадете от тигана. Нарежете на ленти. Добавете зеления фасул в същия тиган и гответе до омекване. Върнете пилешките лентички в тигана, след което добавете доматите и пестото. Разбъркайте, докато се поеме напълно. Сервирайте веднага или разпределете в 4 кутии за съхранение и съхранявайте в хладилник до 4 дни.
Общо време за готвене: 22 минути
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 12 минути
Калории 351
Мазнини 23 г
Въглехидрати 15 г
Фибри 5 г
Захар 7 г
Протеин 23 г
Да ви е сладко!