Рецепта за лесен кето хляб с малко въглехидрати

31 януари 2025 | 08:30 | Мария Василева
лесно
Добави в любими

Ако искате да разнообразите менюто си и да замените традиционния хляб с негов по-здравословен вариант, опитайте с кето хляб. В него има съвсем малко въглехидрати.

Лесен кето хляб

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Постелете тава за хляб с хартия за печене.
  3. Комбинирайте палмовата сърцевина, яйцата, зехтина и водата в блендер и разбийте до гладкост.
  4. Изсипете в купа за смесване. Добавете бадемовото брашно, кокосовото брашно, праха от псилиум, бакпулвера и солта.
  5. Смесете в кухненски робот на ниска до средна степен за 1 до 2 минути или докато се получи тесто. Ако нямате миксер, разбъркайте на ръка със здрава лъжица за няколко минути, след това месете на ръка за минута или две, докато получите добре смесено и еднородно тесто.
  6. Оформете питка с дължина около 16 см, ширина 6 см и височина 6 см и я поставете в покритата с хартия форма за хляб.
  7. Печете 70 минути или докато горната част стане златистокафява и хлябът се надигне с около 2 см.
  8. Извадете от фурната и внимателно повдигнете питката от тавата за краищата на хартията за печене.
  9. Поставете хляба (без хартията за печене) върху решетка, за да се охлади.
  10. Това ще го предпази от намокряне на дъното и ще позволи на влагата да се изпари като пара.
  11. Охладете поне 30 минути преди нарязване.
  12. Можете да съхранявате хляба в херметически затворен съд в хладилник до 1 седмица или във фризер до 6 месеца.

Калории на едно парче (с дебелина около 1 см): 113; 8 г мазнини; 6 г въглехидрати; 4 г фибри; 5 г протеин.

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай