Рецепта за разкошен италиански крем карамел

4 март 2025 | 10:16 | Аз жената
лесно
Добави в любими
Рецепта за разкошен италиански крем карамел.
180 мин

  • Порции: 8-10

Крем карамелът се нарежда сред любимите десерти на милиони хора. Прави се сравнително лесно, текстурата му е пухкава и лека и представлява прекрасен завършек на обяд или вечеря с любимите хора. Ако искате да разнообразите стандартния десерт, бихте могли да го направите с рецептата за италиански крем карамел:

Продукти
Приготвяне

Започнете с приготвянето на карамела. В малка тенджера на котлона сложете захарта, заедно с 2 супени лъжици вода и сока на 1 лимон. Бъркайте хубаво, докато се получи карамел, който след това изсипете равномерно във формата за печене, която сте избрали за десерта. Оставете го да изстине добре. Когато карамелът е изстинал и твърд може да приготвите сместа за крема.

В купа разбийте яйцата, жълтъците и захарта. Добавете към тях сметаната и млякото и съдържанието на ваниловата шушулка (само семенцата). Разбъркайте добре и прецедете сместа през цедка.

След това я сипете във формата за печене с карамела. Поставете я в тава за печене и добавете в нея топла вода, около 1/3 като количество от височината на формата с крем карамела. Печете на 110 градуса за 2 часа. Сервирайте крем карамела, когато е напълно изстинал.

Снимка: iStock

Вижте още:

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай