2 рецепти за вкусна вечеря под 400 калории. Снимка: istock
Ако търсите идеи за здравословна вечеря, в следващите редове ще намерите две страхотни рецепти. Освен че са вкусни, тези предложения ще ви изненадат и с малкото си калории.
Необходими продукти (за 2 порции):
Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Нарежете чабатата на кубчета и поставете крутоните във фурната и поръсете половината къри. Разбъркайте добре, за да сте сигурни, че парчетата чабата са равномерно покрити. Поставете ги в тава за печене и ги поръсете с 1 чаена лъжица зехтин. Печете за 8 минути и след това обърнете. Поставете пилешките гърди в същата тава, която сте използвали за вашите крутони, и поръсете останалото къри на прах, ½ чаена лъжица соев сос и ½ чаена лъжица зехтин. Разбъркайте добре, за да сте сигурни, че пилешките гърди са добре покрити. Сложете тиган на силен огън и след като тиганът се загрее, изпечете пилешките гърди за 2 минути от всяка страна до златистокафяво. Прехвърлете ги в тавата и печете във фурната за 12 минути. Нарежете кориандъра на едро. Нарежете горната и долната част на морковите, обелете и след това настържете върху грубата страна на рендето. Изсипете морковите и нарязания кориандър в купа. Нарежете червения лук наполовина, обелете и след това нарежете една четвърт на тънки полумесеци, добавете това в купата с моркова и кориандъра. Нарежете репичките на четвъртинки. Отстранете сърцевината на чушката и след това я нарежете възможно най-тънко. Смесете репичките и чушката в салатата. След това направете дресинга в малка купа, като изцедите сока от лайм и смесите с 2 ч. л. захар и останалия соев сос. Изсипете върху салатата и разбъркайте добре. Когато вашето пиле е готово, оставете го да се охлади за няколко минути, преди да нарежете всяка гърда по ширина на шест парчета. Сервирайте пилето си върху вашата пикантна салата и завършете с няколко хрупкави крутона.
Време за приготвяне: 30 минути
Хранителна информация на порция: 344 калории, мазнини 4 г, въглехидрати 33 г, белтъчини 33 г
Необходими съставки (за 2 порции):
Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Оставете тенджера с вода да заври с ¼ чаена лъжичка сол. Разполовете доматите. Обелете и нарежете на ситно чесъна, както и магданоза. Отрежете краищата на зеления фасул. Бланширайте го, като го добавите към врящата вода за 2 минути, след това го извадете и го сложете в купа със студена вода. Нарежете всеки голям картоф наполовина и след това добавете картофите във врящата вода, в която е бил бобът, гответе 15-20 минути. Междувременно поръсете всяко филе от сьомга с ½ чаена лъжичка зехтин и подправете с щипка сол и черен пипер от всяка страна. Поставете върху тава за печене с кожата надолу и печете 8-10 минути, докато лесно се разкъса с вилица и стане леко непрозрачно в средата. Когато картофите се сварят, ги отцедете и оставете настрана. Задушете доматите, зеления фасул, чесъна и магданоза в 1 ч. л. масло. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе около 2 минути. Отцедете зеления фасул и след това го добавете в тигана, за да се готви за минута или две. Оставете настрана в чиния. Натрошете леко картофите. Задушете картофите в същия тиган, в който сте сготвили доматите. Овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте филетата от сьомга със зелен фасул, домати и картофи.
Време за приготвяне: 35 минути
Хранителна информация на порция: 362 калории, мазнини 6 г, въглехидрати 39 г, белтъчини 37 г