5 задължителни ястия за Великден. Снимка: istock
Великден е един от най-обичаните християнски празници. С него отбелязваме не само началото на пролетта, но и стремежа към обновление, надежда, ново и светло начало. Както и на всеки празник, и на този ден традицията повелява да бъдем със семейството си и да се наслаждаваме на компанията си, но и на вкусните ястия – козунак, агнешко, зелена салата, яйца, дроб сарма и др.
Освен че ни напомня за пролетта, тази вкусна салата е идеално допълнение към тържественото меню. Можете да си я приготвите по много начини, но може би най-вкусният сред тях си остава класическият вариант. А ето и рецепти:
Този вид месо може би не присъства често на трапезата ви, но пък дойде ли Великден, със сигурност няма как да подминете очарователната му коричка и неустоимия аромат на агнешко печено. Как да си го приготвите? Ето няколко разкошни рецепти:
Този „сладък хляб“ е символ на удоволствие и наслада! Но за да приготвите наистина вкусен козунак, ще трябва да си отделите малко време. Не се притеснявайте, ако не се получи перфектно от първия път – по-важното е, че сте опитали да го приготвите сами и сте вложили в него цялата си енергия и желание. А ето и страхотни рецепти за козунак:
Те са толкова свързани с този празник, че дори на моменти забравяме да споменем, че те всъщност са задължителен елемент от трапезата за Великден. Вижте как да си боядисате най-цветните великденски яйца:
Това класическо ястие не може да бъде подминато, когато става въпрос за Великден! То е част от пролетната трапеза и можем да му се насладим и на Гергьовден. Можете да го хапвате като основно ястие или като гарнитура към агнешкото месо. Как да си приготвите неустоима дроб сарма?