3 рецепти, с които да използвате яйцата от Великден. Снимка: istock
Със сигурност около великденските празници варените яйца ще са основен елемент от нашето меню. Вижте как можете да ги хапвате отново, но по различен начин:
За него ще ви трябват:
Натрошеното яйце се намачква малко с вилица. Смесете заедно с майонезата, целината и зеления лук. Поръсете със сол и черен пипер и добавете къри на вкус. Разбъркайте с лъжица. Препечете филиите хляб, ако правите сандвича с препечен хляб. Върху една филия хляб сложете слой маруля, отгоре намажете марулята с яйчената смес, отгоре сложете друга филия хляб.
Време за подготовка: 10 мин
Общо време за готвене: 10 минути
Порции: 1
Калории на порция: 428
Мазнини: 28 г
Въглехидрати: 12 г
Протеин: 12 г
За тях ще ви трябват:
За гарнитура: малки парчета листа от целина или допълнителни кубчета целина, по избор
Твърдо сварените яйца се обелват внимателно и се разполовяват по дължина. Извадете жълтъците и ги прехвърлете в купа. Направете пълнежа: разбийте с вилица жълтъците, дижонската горчица, майонезата, синьото сирене и целината. Поставете обилна лъжичка от пълнежа в издълбания белтък или поставете сместа в торбичка, покрита с широк звездообразен накрайник, и изсипете пълнежа. Гарнирайте с листа целина (ако използвате) и сервирайте. Можете да пасирате всички остатъци с малко допълнително майонеза и горчица и да ги използвате за сандвичи с яйчена салата на следващия ден.
Време за подготовка: 20 минути
Общо време за готвене: 20 минути
Порции: 24
Калории на порция: 57
Мазнини: 5 г
Въглехидрати: 3 г
Протеин: 7 г
За нея ще ви трябват:
В тиган на средно силен огън пригответе бекона, докато стане хрупкав от двете страни. Извадете го от тигана и разпределете върху хартиени кърпи, за да попие излишната мазнина. Оставете бекона да изстине. Натрошете бекона и го оставете настрана. В голяма купа за салата разбъркайте добре различните марули и кресона. Подредете пилешкото, бекона, домата и авокадото декоративно върху зеленината и гарнирайте салатата с нарязаното яйце и дивия лук. Направете винегрет: в малка купа разбийте заедно оцета, горчицата, сол и черен пипер на вкус, добавете олиото на бавна струя, като разбивате и разбийте дресинга, докато се емулгира. Добавете и рокфора. Добавете захар на вкус, по 1/2 ч. л. Разбъркайте дресинга. Сервирайте отделно или добавете към салатата.
Време за подготовка: 20 минути
Общо време за готвене: 20 минути
Порции: 4
Калории на порция: 803
Мазнини: 70 г
Въглехидрати: 16 г
Протеин: 31 г
Да ви е сладко!