Как да готвим по-здравословно

17.02.2011г. / 09 06ч.
Аз жената
Как да готвим по-здравословно

Ясно е – храненето е важно за нашето здраве. Дори и в най-малкия детайл от храната може да се крие ключът към добрата форма или затлъстяването. Затова е добре да сме внимателни. Какво включва това ли? Да предпочитаме домашно приготвените гозби, без полуфабрикати и следвайки тези няколко съвета за здравословно готвене у дома!

  • 1. Избягвайте да пържите. Особено избягвайте да пържите повторно в същата мазнина или пък във фритюрник.
  • 2. Предпочитайте пълнозърнестите продукти пред млените – това се отнася за хляба, брашно ако ще правите сладкиш или при подправянето например на салатата със семки или други зърна.
  • 3. Избягвайте маслото, както и въобще всичко мазно.
  • 4. Гответе с повече зеленчуци и включвайте повече зеленчуци в диетата си.
  • 5. Предпочитайте нискомасленото мляко и други продукти с нискомаслени варианции.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
tonka ( преди 11 години )