Колко дълго може да се използва слънцезащитният крем след отварянето му?

16.03.2005г. / 10 51ч.
Аз жената
Колко дълго може да се използва слънцезащитният крем след отварянето му?

Повече няма да има съмнения относно рисковете, свързани със съхраняването на козметични кремове, слънцезащитни кремове или шампоани. От 11 март на козметичните продукти със срок на годност над 30 месеца ще трябва да бъде посочван периодът от време, в който продуктът може да бъде използван след отварянето му.
Мотивацията зад тази инициатива е потребителите да бъдат по-добре информирани, тъй като някои козметични продукти могат да се развалят след отварянето им и да станат вредни.
Информацията ще бъде под формата на символ, представляващ отворен капак на кутия от крем, като след това ще бъде изписван периодът на употреба след отварянето. Освен това от сега нататък изброяването на 26 субстанции, използвани в състава на парфюмите и козметичните продукти ще бъде задължително, защото тези съставки могат да бъдат източник на алергии. Досега те бяха споменавани в списъка на съставките на козметичните продукти под името "парфюм" или "аромат". Това ново изискване за означаване на съставките ще позволи на потребителите да бъдат информирани за субстанциите, към които са алергични.

Коментирай