Традиционно жената приготвя храната за семейството у дома. Всяка добра домакиня трябва да знае, че има някои продукти, с които трябва да се внимава, дори и да са много полезни. Специалисти по хранене са изготвили списък, който включва най-опасните храни, които имат нужда от специална термична обработка преди консумация. Целта е да се избегнат хранителни заболявания заради неправилна подготовка на храната.
Номер едно в класацията са зелените зеленчуци като марули и магданоз. Следващи в списъка са яйцата, тъй като те могат да бъдат заразени със същите инфекции, които има кокошката. За това те винаги трябва да бъдат обработвани при температура не по-малка от 160 градуса, съобщава Mediapool.bg.
Рибата е на трето място заради високото съдържание на живак в нея. Готовите салати от магазина също не са добър избор според специалистите по хранене, които препоръчват да ги изключите от хранителната си диета, за да намалите риска от заболявания.
Прочетете още: