Джинджифилът е традиционен за китайската народна медицина, но у нас приложението му не е широко и на него се гледа по-скоро като на екзотична подправка за ястия и сладкиши. В храната или като чай джинджифилът помага против възпаления, увеличава еластичността на кожата и я прави да изглежда по-млада.
Ако пиете 2 пъти на ден чай от джинджифил ще подобрите храносмилането и ще подсилите имунната система. Приготвянето е лесно – кипнете вода и пуснете в нея няколко тънки лентички джинджифил без кората, добавете 1 ч. л. мед и резен лимон. За вкусова експлозия поръсете с щипка канела и гвоздейче карамфил.
Маслото от джинджифил подсилва косата, а след масаж успокоява болката от артрит. Често се използва като съставка в рецепти против настинка, алергии и дихателни проблеми.
Прочетете още: