Плодовете годжи бери все още не са особено популярни у нас, но те са на почит в традиционната китайска медицина и има защо – това е храна за дълголетие, красота, здраве и младост. Годжи бери се намират сушени в пакетче, продълговати са и имат коралово-червен цвят.
Сред доказаните предимства на годжи бери са повишаване на имунитета, подобряване на работата на черния дроб и стомаха, успешна борба с целулита и успокояване при стрес. Можете да ядете плодчетата директно (като стафиди), да ги добавите в ястия и сладкиши, да си направите чай от тях или пък да поръсите сутрешната закуска от мюсли.
Независимо от начина на консумация с по 20-30 г на ден според китайците годжи бери ще повлияе благотворно на организма и ще засили положителната енергия.
Снимка: Reuters
Прочетете още: