Вкусният американски орех – пекан
16.04.2012г. / 21 46ч.
Аз жената
Американският орех, наричан още пекан, е много полезен за организма. Специално за жените би трябвало да е сред предпочитаните ядки, тъй като е богат на антиоксиданти, които забавят появата на бръчки и въобще външните белези на стареенето. Освен това ежедневната консумация на шепа пекани сваля лесно лошия холестерол. Той е богат и на омега-6 мастни киселини.
Американският орех прилича на обикновения орех, но е с червеникав нюанс и по-сплескан. Бил е традиционна храна за местното американско население и е внесен в Европа от испанците през XVI век.
Пеканът може да се яде суров, но е особено популярен в сладкарството. Най-известен е пекановият пай.
Снимка: Reuters
Прочетете още: