Има храни, които подпомагат изгарянето на мазнините. Подходящото им съчетаване с останалите може да ви помогне при борбата с излишните килограми.
Ябълка: Във всяка ябълка се съдържат около 4-5 грама фибри, които са „врагове“ на мазнините. Според проучване, ако изядете една ябълка 15 минути преди хранене, ще спестите много от приетите калории.
Леща: Това бобово растение е богато на скорбяла, въглехидрат, който стимулира изгарянето на мазнини и смалява клетките.
Сьомга: Киселините, съдържащи се в рибата ще ви помогнат да се справите с излишъците по-ефективно, като подпомагат функционирането на определени гени, които провокират тялото ви да гори мазнините, вместо да ги складира.
Зехтин: Полезните ненаситени мазнини, съдържащи се в зехтина, могат потенциално да активират гени, които отговарят за изгарянето на мазнини.
Снимка: Reuters
Прочетете още: