Снимка: Reuters
Джинджифиловият чай е традиционен за източните народи и много подходящ за отслабване. Според тибетската медицина джинджифилът е хранителен продукт с топла енергия, която сгрява и стимулира кръвообращението като ускорява обмяната на веществата. Западната медицина казва, че джинджифилът топи килограми заради съдържащите се в него ефирни масла, които ускоряват метаболизма в организма. Има и козметична причина да пием по-често джинджифиловата напитка – кожата се подмладява.
Рецепти за джинджифилов чай
Измийте и обелете част от корен от джинджифил. Нарежете го на тънки филийки. Изсипете ги във вряща вода и варете няколко минути. Свалете от котлона, подсладете на вкус и добавете лимон по желание. Пийте чая половин час преди хранене или когато ви харесва, ако сте на диета.
Деми Мур добавя листа от боровинки, мента и маточина.
Ако сте на работа – сложете парченца обелен и нарязан на тънко джинджифил в термос с гореща вода. Пийте чая през целия ден.
Не пийте чая вечер и преди сън, защото има ободряващ ефект.
За по-лесно нарязване на тънки филийки можете да използвате картофобелачката.
Снимка: Reuters