Снимка: Вергиния Генова
Разказвали сме колко е полезна тибетската гъба. Прочетете как се отглежда в домашни условия. Слагаме част от гъбата в прясно мляко и след 24 часа кефирът е готов за пиене. Колкото повече престоява, толкова по-гъст и резлив става. И отново да подчертая гъбата не бива да се докосва до нищо метално.
Най-важното нещо, което прави тибетската гъба е, че подобрява обмяната на веществата в организма, от там нататък може да очаквате подобрение на здравословното си състояние в редица области.
Всички тези ползи до тук са достатъчно основание, за да включим в менюто си и кефир от тибетска гъба.
Но повечето дами искат най-вече да отслабнат, което е добра новина – явно нямат други по-сериозни проблеми.
За намаляване на теглото е необходимо да пиете само по една чаша кефир в комбинация с умерено и здравословно хранене, повече движение и разбира се по-голям прием на вода. Може да очаквате за месец да свалите няколко излишни килограма и да намалите целулита.
Важно е да се знае, че приемът на гъбата повишава активността на стомаха. Може да се наблюдава увеличено газоотделяне, както и разстройство. Затова е добре да пиете кефира вечер, за да няма неприятни инциденти на път за работа.