Кои храни правят плосък корем

Канела, кимион и лук в борба с мазнините

20.05.2013г. / 10 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Плоското и добре оформено коремче е желано от всеки. Освен това натрупването на мазнини в областта на корема не само, че не е красиво, но и нарушава нормалната сърдечносъдова дейност.

Свързани статии

Но има полезни и много вкусни храни, които, ако консумираме ежедневно, ще ни помогнат да се справим с лошите мазнини. Ще подобрят състоянието на организма и ще се чувстваме значително по-добре.

Канела

Изследванията показват, че канелата съдържа съединения, които правят мастните клетки по-чувствителни към инсулина. Тогава захарта в клетките се превръща в енергия. Канелата помага да се поддържат едни нормални нива на инсулин. Високите нива спомагат за съхраняването на повече мазнини в организма, а също са причина и за забавянето на метаболизма.

Сьомга и други мазни риби

Съдържат полезни мазнини и е доказано, че намаляват мазнините в коремната област. Богати са на омега-3 полезните мастни киселини и са част от почти всички диетични режими на хранене.

Лук

Мощен антиоксидант, който се бори с изгарянето на мазнините на корема. Блокира вредните клетки и ускорява процеса на изгаряне на мазнини. Съдържа кверцетин, полезно вещество, което се намира още в ябълките, чесъна, броколи, череши и други.

Черен шоколад

Съдържа ресвератрол, който може да засили обмяната на веществата. Намалява нивата на естрогена, който е виновен за увеличаването и складирането на мазнини в клетките. Спомага за увеличаването на чистата мускулна маса.

Кимион

Кимионът намалява подуването и газовете в корема, като благоприятства храносмилателната система. Помага на полезните бактерии и се бори с лошите чревни бактерии.

Грозде

Изследване направено в университета в Питсбърг, показва, че жени, които са консумирали грозде са загубили с до 48 % повече мазнини. Те са били на диетичен режим, в който са приемали и грозде, което е богато на калций. Той помага на клетките да изгарят мазнините.

Снимки: Sxc.hu

Коментирай