Защо е важно да пием червено вино?

Сезонът на червеното вино

05.12.2013г. / 16 00ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Все още не съм установила защо на жените им се вижда по-изискано и по-женско да пият бяло, вместо червено вино, но на пръв поглед, така изглежда.

Може би на коктейли и вечери дамите се притесняват да не се полеят с червено вино, да не си изцапат белите зъби и да не им станат вампирски устните, но като оставим настрана тези дребни неудобства, червеното вино е полезно за здравето. Дискриминационно ще звучи да кажа, че червеното е по-добро от бялото, но нека обсъдим първо полезните свойства на червеното, а после и на бялото вино.

Ето няколко неоспорими факти в подкрепа на това да изпивате по чаша червено вино, без да се притеснявате.

  • Червеното вино понижава нивото на лошия холестерол.
  • Червеното вино защитава от инсулт.
  • Червеното вино предпазва от инфаркт.
  • Червеното вино е добро срещу диабет.
  • Червеното вино помага в борбата с анемията.
  • Червеното вино пречиства организма.
  • Червеното вино забавя стареенето на клетките.
  • Червеното вино помага при проблеми с пикочните пътища.
  • Червеното вино се използва за профилактика при камъни в бъбреците.
  • Червеното вино се бори с възпаления на дихателните пътища.
  • Червеното вино подобрява работата на стомашно-чревния тракт.
  • Червеното вино стимулира метаболизма.
  • Червеното вино катализира отслабването при диети.
Свързани статии

Почти ми се изчерпаха синонимите, с които да подчертая, че помага, че е полезно, че е здравословно. И накрая ще кажа.

Червеното вино ни развеселява.
Червеното вино е еликсир за небцето.

Но като с всяко друго хубаво нещо, не бива да се прекалява.

Автор: Вергиния Генова

Коментирай