Снимка: Photl
Оризово мляко
Сред вегетарианците и веганите често употребяван заместител на животинското мляко е оризовото, заедно със соевото, бадемовото и т. н. Оризовото мляко има много високо съдържание на въглехидрати, което го прави потенциално опасно за диабетици и хора с метаболитни и хормонални смущения.
Според изследователи, консумацията на животинско мляко и млечни продукти е много по-добър вариант за набавяне на важни протеини, мазнини, калций, калий, витамин А, витамин D, витамин В12, рибофлавин и магнезий по биологичен път, в сравнение с изкуствено придобитите млечни заместители.
В крайна сметка бадемовото и соевото мляко са по-добрият вариант, сочат проучванията.
Бананов чипс
По бутките за ядки се продава пържен банан, който е примамлив за мнозина. Това, че е банан, не означава, че във всичките му форми е полезен. Този вид приготвяне на банана го прави калоричен, мазен и не полезен. Една средна порция от тези бананови чипсове ви черпи със средно 150 излишни калории, докато обикновеният банан съдържа само 100.
Суши
Сушито съдържа прясна риба, полезни водорасли, ориз, който не съдържа глутен по своята същност, но съдържа и тежки за преработване сосове! Склонни сме да се доверяваме на японската кухня, която се смята за една от най-здравословните, но това не е съвсем чиста истина.
Сушито съдържа предимно ориз и много малко зеленчуци. Адаптираните към европейския и американския вкус суши рецепти съдържат и пикантни, обогатени с допълнителни подправки суши хапки, които са враг не само на стомаха, но и на диетата ви.