Снимка: Macey Foronda / BuzzFeed
След празничната трапеза най-трудно е да се върнем към нормалния ритъм на хранене. След обилното похапване и пийване стомахът ни е разширен и още преди да сме се събудили усещаме глад. Някои хора бързо влизат в ритъм, други започват да гладуват, а трети дълго време не могат да възстановят хранителните си навици. Гладуването не е добра стратегия.
Важно е да се храните по 5 пъти на ден с малки порции и да не забравяте да се движите повече. Особено важно е да не пропускате първото и най-важно хранене за деня – закуската. Споделяме няколко идеи как да превърнете препечената филийка тост в здравословна и питателна закуска със сравнително малко калории, която ще даде енергичен старт на деня.
Продуктите са примерни и винаги може да проявите повече фантазия и да смените някоя от съставките. Препечете филийка пълнозърнест хляб и осъществете някоя от тези идеи. Споделяме и приблизителните калории за 100 грама на част от продуктите.
Като за една или две филийки със сигурност няма да се наложи да слагате 100 грама от съответния продукт.
По една здравословна филийка може да хапвате на закуска, в закуската преди обяда или в следобедната закуска.
Приблизителни калории за 100 грама:
Ако предпочитате солените закуски, препечете си една филийка пълнозърнест хляб или ползвайте диетичен сухар. Намажете с крема сирене, сложете парче пушена сьомга, свежа краставица и див лук.
Чудесна закуска с малко калории, защото, както казахме, не слагате 100 грама продукт на филийката, която ще ви даде добър старт на деня и всички необходими витамини, протеини и минерали.
Ако обичате смесването на солен и сладък вкус и държите да има в закуската и плод, върху препечена филийка намажете фъстъчено масло, сложете няколко резена банан и поръсете с малко сусам.
Тази лека идея е подходяща и за следобедна закуска. Върху сухар или препечена филийка хляб намажете крема сирене или извара и добавете няколко парченца ягоди или горски плодове. Ако идеите са ви допаднали, в галерията ни може да разгледате още от тях.
Снимки: Macey Foronda / BuzzFeed