Снимка: Thinkstock
3. Цвекло
Цвеклото е пълно с фибри и фолиева киселина, която освен за сърцето, е много полезна и за подобряване на плодовитостта. Избирайте цвекло като внимателно оглеждате листата му (освен ако не са почистени предварително в магазина). Пожълтелите и изсъхнали листа говорят за престояло цвекло, което вероятно е изгубило част от хранителните си свойства.
2. Карфиол
Той е богат на витамин С и има мощно действие в борбата с рака. Много бавно губи хранителните си свойства след прибиране на реколтата, което го прави много издръжлив и подходящ за консумация по всяко време, в сравнение с броколите, които имат сходни характеристики с карфиола, но са много по-нетрайни.
1. Тъмно грозде
Тъмните сортове грозде и сокът от тях са на първо място в класацията за най-здравословните храни. Това не е случайно. Те са изключително полезни за работата на сърцето, доставят огромен брой полезни хранителни вещества и спомагат за подобряване цялостната работа на организма.