Кои са най-лековитите храни?

В нашата класация ще видите на кои продукти трябва да наблягате, за да подпомогнете здравето си

07.05.2014г. / 13 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

3. Цвекло

Цвеклото е пълно с фибри и фолиева киселина, която освен за сърцето, е много полезна и за подобряване на плодовитостта. Избирайте цвекло като внимателно оглеждате листата му (освен ако не са почистени предварително в магазина). Пожълтелите и изсъхнали листа говорят за престояло цвекло, което вероятно е изгубило част от хранителните си свойства.

2. Карфиол

Той е богат на витамин С и има мощно действие в борбата с рака. Много бавно губи хранителните си свойства след прибиране на реколтата, което го прави много издръжлив и подходящ за консумация по всяко време, в сравнение с броколите, които имат сходни характеристики с карфиола, но са много по-нетрайни.

1. Тъмно грозде

Тъмните сортове грозде и сокът от тях са на първо място в класацията за най-здравословните храни. Това не е случайно. Те са изключително полезни за работата на сърцето, доставят огромен брой полезни хранителни вещества и спомагат за подобряване цялостната работа на организма.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Дани ( преди 10 години )
Вярно е. Но и лекарствата не са за пренебрегване всепак
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
тези които могат е добре да се консумират сурови
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 2 rate down comment
=/= ( преди 10 години )