Снимка: thinkstock
Партитата и вечерите, в които си позволяваме да пийнем повече, винаги напомнят за себе си на сутринта. Вероятността да не страдаме от махмурлук е минимална.
В тези критични моменти някои търсят спасение в чашата сода и аспирина, други пият много айрян, а трети залагат на шкембе чорба и бира. Вижте още няколко трика от различни части на света, които също се прилагат при махмурлук.
САЩ – доматен сок и сурови яйца
Осигурете на вашето тяло мощен тласък от витамини и протеини. Американците се доверяват на свежия вкус на доматения сок, за да преборят негативните последици от препиването.
Тяхната ободряваща напитка включва доматен сок, няколко сурови яйца, сол, черен пипер и няколко капки сос Уорчестър. Всичко това се завърта в блендера и се изпива с няколко бучки лед.
Великобритания – сандвич с бекон
Въглехидрати и животински мазнини. Британците се кълнат, че тази комбинация, обвита в хлебче, с вкусен сос, помага при махмурлук, особено ако този апетитен сандвич се яде в леглото. Ефикасността на сандвича с парчета бекон се поддържа и от учени от Университета в Нюкасъл.
Германия – маринована херинга
Обичате ли маринована риба? Германците са открили апетитен начин, с който да намалят страничните ефекти на махмурлука. Филе от маринована херинга се увива на рулца заедно с парченца кисели краставички или лук.
Рулцата се сервират като част от Katerfrühstück (махмурлук закуска), за която се смята, че помага да се възстановят загубените електролити.
Мексико – салата със скариди
За тази вкусна салата не е нужно да ходите чак до Мексико. Съставките за направата на „Vuelva a la Vida“ са скариди, сок от лайм, лук и домати. Салатата върви в комбинация и с няколко текили, а мексиканците се кълнат, че това наистина помага при махмурлук.
Русия – сауна и сок от кисели краставички
Ако рецептите, които видяхте дотук, не ви се струват надеждни за справяне с махмурлук, опитайте по руския метод. Направете една парна баня или сауна и изпийте 2-3 чаши сок от кисели краставички.
Румъния – шкембе чорба
Оказва се, че шкембе чорбата е предпочитана не само у нас за справяне с махмурлука, но и в Румъния. Румънският вариант на шкембето включва и зеленчуци като тиквички, целина, лук, сметана и разбира се оцет и чесън.