Снимка: thinkstock
Една от най-често използваните подправки в азиатската кухня е куркумата. Тя има приятен вкус, а интензивния си цвят дължи на куркумина. Подправката прави не само по-вкусни ястията и супите, но има над 600 потенциални ползи за здравето, като:
Добавянето на куркума към млякото е още една алтернатива за прием на полезната подправка, която може да направите част от вашето ежедневно меню. Това полезно мляко още се нарича „златно мляко“, не само заради полезните качества, но и заради приятния жълт цвят.
Как да си го приготвите?
Необходимо ви е:
В тенджера сипете млякото и добавете всички сухи съставки. Сложете я на котлона, като бъркайте непрекъснато докато сместа заври леко и всички компоненти се свържат. Премахнете от котлона и добавете мед на вкус. Напитката се пие топла.
Снимка: Thinkstock