Защо да ядем кивито с кората?

Бихте ли опитали?

17.03.2015г. / 07 38ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Обичате ли киви? А някога хрумвало ли ви е да го изядете заедно с кората?

Известни са над 40 вида сортове киви. Повечето са покрити с характерна кафява кожа и мъхеста обвивка.

Този прекрасен плод е препълнен с витамини и полезни за организма вещества. Всички сме свикнали да обелваме кората и да ядем сочната и сладка зелена вътрешност.

Вътрешността на плода определено е годна за консумация! Но какво да кажем за кората?

Да се яде ли кората на кивито, да не се ли яде?...

Снимка: Thinkstock

Кафявата кожица на кивито е напълно годна за консумация. Всъщност, тя прави плода още по-хранителен и полезен за организма.

Свързани статии

Кората на кивито съдържа изключително много фибри и витамин С. Освен това ще ви е много по-лесно да консумирате кивито с обелката, защото няма да се налага да се мъчите да го белите, което често предизвиква разпадането на плода, особено ако е по-зрял.

Имайте предвид, че кората трябва да е много добре измита, а мъхът – старателно премахнат.

Коментирай
6 rate up comment 0 rate down comment
бръмчо ( преди 9 години )
Аз тъй ям яицата...с черупките, за поовече калций!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар