Снимка: Thinkstock
Обичате ли киви? А някога хрумвало ли ви е да го изядете заедно с кората?
Известни са над 40 вида сортове киви. Повечето са покрити с характерна кафява кожа и мъхеста обвивка.
Този прекрасен плод е препълнен с витамини и полезни за организма вещества. Всички сме свикнали да обелваме кората и да ядем сочната и сладка зелена вътрешност.
Вътрешността на плода определено е годна за консумация! Но какво да кажем за кората?
Да се яде ли кората на кивито, да не се ли яде?...
Снимка: Thinkstock
Кафявата кожица на кивито е напълно годна за консумация. Всъщност, тя прави плода още по-хранителен и полезен за организма.
Кората на кивито съдържа изключително много фибри и витамин С. Освен това ще ви е много по-лесно да консумирате кивито с обелката, защото няма да се налага да се мъчите да го белите, което често предизвиква разпадането на плода, особено ако е по-зрял.
Имайте предвид, че кората трябва да е много добре измита, а мъхът – старателно премахнат.