Парфюми с чувствен аромат

Парфюм „Ориенталска мечта“

03.05.2015г. / 08 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Ароматите, които днес поставяме във вид на парфюм върху кожата си, водят началото си още от древни времена. Съчетани подходящо, те могат да повишат настроението ни, да провокират желанието ни за любов и дори да намалят стреса.

Ако харесвате аромата на етеричните масла, вижте как да си направите няколко домашни парфюма.

Парфюм, с който да преоткриете любовта.

Необходими съставки:

  • 3 супени лъжици водка
  • 1 чаша дестилирана вода
  • 3 капки етерично масло от сандалово дърво
  • 2 капки етерично масло от ванилия
  • 2 капки етерично масло от карамфил
  • 3 капки етерично масло от кедрово дърво
  • 15 капки етерично масло от бергамот

В стъклено шише (с тапа или плътна капачка) смесете всички съставки, без водата. Оставете ги на тъмно и хладно място за два дни.

След това добавете водата и оставете за около две-три седмици съставките да отлежат, отново на тъмно и хладно място. След това, ако на дъното на шишето има утайка, прецедете през марля парфюма и вече може да го ползвате.

Парфюм „Ориенталска мечта“

Богата и загадъчна комбинация от аромати, напомнящи за ориента и лятото.

Необходими съставки:

  • 5 капки етерично масло от сандалово дърво
  • 5 капки етерично масло от мускус
  • 3 капки етерично масло от тамян
  • 3 супени лъжици водка
  • 1 чаша дестилирана вода

В стъклено шише (с тапа или плътна капачка) смесете всички съставки, без водата. Оставете ги на тъмно и хладно място за два дни.

Свързани статии

След това добавете водата и оставете за около две-три седмици съставките да отлежат, отново на тъмно и хладно място. Ако на дъното на шишето има утайка, прецедете през марля парфюма и вече може да го ползвате.

Парфюм „В полунощ“

Необходими съставки:

  • 3 супени лъжици водка
  • 1 чаша дестилирана вода
  • 8 капки етерично масло от сандалово дърво
  • 2 капки етерично масло от портокал
  • 1 капка етерично масло от пачули
  • 3 капки масло от иланг иланг

Парфюмът се приготвя по същия начин, както останалите два.

Снимка: Thinkstock

Коментирай