Снимка: istock
Орехите са едни от най-уникалните ядки, които природата ни е дала. Те са богати на витамини от група В, витамини А и Е, желязо, калций, калий, фосфор и други.
Всяка една част от ореха - листа, черупка, ядка, преградки/стени (тази малки шлюпки, които се намират между ядките) могат да бъдат използвани за направата на домашни рецепти, които да подобрят нашето здраве.
Споделяме една рецепта за тинктура от преградки на орех. Тя се препоръчва при:
Как да си я приготвите?
В стъклен буркан сложете 2 супени лъжици стени от орехи, които предварително може да стриете и ги залейте с водка, докато течността ги покрие.
Съхранявайте буркана на тъмно и хладно място в продължение на две седмици.
След този период прецедете тинктурата и приемайте от нея между три седмици и три месеца. Дневният прием е около 5 - 6 капки разтворени във вода.Тинктурата не се препоръчва на страдащи от псориазис и гастрит.