Кажи на някой

16.11.2006г. / 00 43ч.
Аз жената
Кажи на някой

Стартира Националният конкурс за рисунка на тема “Кажи на някой!” за ученици и студенти. Той е посветен на профилактиката на рака на шийката на матката. Ще бъдат отличени общо 6 рисунки – 3 рисунки на ученици и 3 рисунки на студенти, като победителите ще получат стипендия за шест месеца. Наградените рисунки ще бъдат представени на специална изложба и ще станат лице на кампанията в България.

Стартът на конкурса бе даден на 15.11.2006 г. (сряда) от 11:30 ч. в зала “Сердика” на Гранд Хотел София, където се проведе пресконференция на тема: Учредяване на Национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката “HPVGard” и старт на Националната информационна кампания “Кажи на някой!” за насърчаване на профилактиката на рака на шийката на матката сред младите жени.

Целта на конкурса за рисунка е да насърчи творчеството сред учениците и студентите и да обърне внимание върху проблемите на заболяването рак на шийката на матката. На финала на конкурса България ще има свои локални визии, които през 2007 г. ще бъдат официално лице на кампанията “Кажи на някой!”.

В Националния конкурс за рисунка на тема “Кажи на някой!” могат да участват ученици – гимназиален курс и студенти (редовно или задочно обучение). Трябва да представят удостоверение, че са ученици или студенти. Ако участникът в конкурса е под 18 години, трябва да представи писмено съгласие от родителите си.

Пълна информация за конкурса може да се намери на интернет сайта www.hpvgard.org, откъдето могат да се изтеглят документите за участие, критериите, на които трябва да отговаря рисунката, както и информация за наградите – 6 стипендии за период от шест месеца.

Срокът за изпращане на рисунки за участие в конкурса е 30 ноември 2006 г.. Адресът за получаване на рисунките и съответните документи към тях е: София 1606, бул. “Ген. М. Скобелев” No 26, вх. 1, ет. 2 за конкурса “Кажи на някой!”.

Повече информация по проблема и за конкурса: hpvgard.org

Коментирай